Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с най-добро време в 7-ия ден от тестовете

Фетел с най-добро време в 7-ия ден от тестовете

28
0

Себастиан Фетел с Ферари бе най-бърз в общо 7-ия ден тестове на отборите от Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона. С гумите ултрасофт германецът постигна 1:19.024 мин сутринта, което е най-доброто постижение за всички дни досега.

При това в обиколката Фетел вдигна газта на излизане от последния завой до старт-финала. Това Себастиан стори и в други от своите бързи обиколки, за да не се види истинското темпо на болида му. Втори се нареди Люис Хамилтън с Мерцедес, който също с ултрасофт записа 1:19.352 мин.

Много силен резултат записа и Естебан Окон с Форс Индия, който със суперсофт постигна 1:20.161 мин. Четвърти се нареди Дани Квят с Торо Росо, следван от Кевин Магнусен с Хаас. Те постигнаха топвремената си съответно с гумите суперсофт и ултрасофт.

Руснакът причини едно от спиранията на сесията следобед, след като спря на пистата с проблем в скоростната кутия. Шести бе Даниел Рикиардо с Ред Бул (гуми софт), следван от Щофел Вандоорн, който отново имаше технически проблеми със своя Макларън.

Около час преди края на сутрешната сесията белгиецът спря в края на старт-финалната права. Пет минути преди края той отново се появи на пистата, но почти веднага спря на 10-и завой с нов проблем. От тима обявиха по-късно, че става въпрос за електрически проблем, но още не е ясно точно какъв. Постижението на Вандоорн с ултрасофт пък отново бе далеч от най-доброто на Фетел – на 2.3 сек. 

Следобед за Мерцедес кара Валтери Ботас (завършил деня 8-и), който се съсредоточи върху по-дълга серия от обиколки с повече гориво с гумите софт. Затова времената му бяха далеч от тези на Хамилтън и другите пилоти в челото.

Фелипе Маса и Ланс Строл с двете коли на Уилямс останаха с последни времена за деня, но и двамата правеха симулации на състезания с голямо количество бензин с медиум и софт гуми.