Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се страхува от неприятна изненада за Япония

Фетел се страхува от неприятна изненада за Япония

45
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел се страхува, че може да получи неприятна изненада за следващия уикенд за Гран при на Япония в края на тази седмица. Пилотът на Ферари визира, че може да получи наказание от 5 места на стартова за смяна на скоростна кутия.

След края на състезанието в Малайзия Фетел и Ланс Строл се удариха в нелеп инцидент, в резултат на което задницата на болида на Себастиан бе тотално разбита. Това може да наложи смяна на трансмисията за старта на Сузука.

Според информация на Motorsport в Скудерията вече са изпратили скоростната кутия в Маранело на проверка, за да се види дали има поражения по нея и ако да дали тя може да бъде поправена или не.

Смята се, че в тима може да са опитат да убедят ФИА смяна да бъде направена без наказание заради форсмажорни обстоятелства. Фетел вече се размина със санкция за случилото се със Стол, след като стюардите постановиха, че нито един от двамата не носи цялата или по-голямата част от вината за инцидента.

„Ще проверим скоростната кутия, но със сигурност това може да бъде още една неприятна изненада за нас от този уикенд на Сепанг, каза Фетел. – Надявам се, че няма да се случи така, защото това беше напълно ненужен инцидент.“