Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел ще използва ново шаси в Остин

Фетел ще използва ново шаси в Остин

56
0

Себастиан Фетел ще използва ново шаси за 3-ата свободна тренировка за Гран при на САЩ в Остин. Пилотът на Ферари имаше проблеми с колата по време на втората сесия, като се оплака от поведението на предната ос. Той се прибра в бокса и не довърши симулацията си на състезателно темпо с много гориво и меки гуми.

Тимът бързо започва на работи по колата и да се опита да разбере какво не е наред, но въпреки всички усилия, нищо не е било открито. Като предпазна мярка, в Скудерията са взели решение да сменят шасито, което е било одобрено от ФИА.

Въпреки трудния си ден, в който Фетел се и завъртя по-рано във втората тренировка, германецът остава уверен, че Ферари има темпото да се бори с Мерцедес.

„Беше объркан следобед за нас, като втората тренировка не бе лесна. Но колата е бъза и няма нужда да се притесняваме, каза Себастиан. – Единствената обиколка, която направих, бе с гуми ултрасофт.

Преди това допуснах грешка, поемайки твърде много риск. Изпуснах задницата в завой 19, което бе моя грешка. В края усетих, че нещо не е наред с болида и трябваше на няколко пъти да проверим какво се случва.“