Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел смята, че в тима не са преценили добре момента за излизане...

Фетел смята, че в тима не са преценили добре момента за излизане в Q3

88
0
Себастиан Фетел,Ферари

Себастиан Фетел смята, че в тима на  Ферари не са преценили добре точното време за излизането му в 3-ата част на квалификацията с гумите интермедия. Първоначално той, както всички други, излезе на трасето с гуми за сухо, но още в края на загряващата обиколка трябваше да се прибере, тъй като дъждът се усили много.

След това германецът излезе с интермедия за решителни няколко бързи обиколки. Първо обаче той попадна в трафик, като се озова зад Окон, а след това не успя да направи достатъчно бърза последна обиколка и остана 2-и зад Люис Хамилтън.

„Не знаех какво да правя, когато се озовах в трафик, обясни Себастиан. – Пистата изсъхваше и исках да запазя гумите си за последната бърза обиколка, а пред мен беше Естебан. Мисля, че не пресметнахме правилно времето, в което да изляза.

А при тези условия това може да е решаващо. В последната ми обиколка пък не преминах по-най-добрия начин, а и останах без енергия в батерията. Все пак съм доволен от 2-ото място. Стартирам от първа редица. Мисля, че разполагах с темпото да съм първи, но съм сигурен, че ще имам добра скорост за състезанието.“

Неговият съотборник Кими Райконен пък остана без гориво и не можа да направи бързи обиколки в последните минути, когато условията бяха най-добри. Така той ще потегли едва 6-и.

„Останах без гориво и нямаше време за повече обиколки, каза финландецът. – Със сигурност това не беше начинът, по който трябва да приключи квалификацията за мен. Знаех колко гориво има в колата ми, но не знаех, че няма да има време да презаредим.“