Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: Фетел може да напише книга, озаглавена „Как да загубиш титлата”

Вилньов: Фетел може да напише книга, озаглавена „Как да загубиш титлата”

79
0
Себастиан Фетел

Световният шампион за 1997 г. Жак Вилньов заяви, че Себастиан Фетел е направил толкова много грешки през този сезон, че може да напише цяла книга, озаглавена „Как да загубиш титлата”.

Канадецът е известен с отрия си език и това, че не пести критиките си към даден пилот или отбор, като този път на прицел попадна представящият се много колебливо в последните състезания Фетел.

„Той може да напише книга за сезона си, озаглавена „Как да загубиш шампионата”, каза Жак пред Sky Italia. – Ключовата разлика между него и Хамилтън тази година е, че Люис първо мисли за дадената ситуация преди да предприеме агресивна атака.”

Жак определи маневрата на Фетел срещу Макс Верстапен като твърде рискована, като според него германецът е бил твърде далеч от пилота на Ред Бул, за да опита подобно изпреварване.

Според Вилньов Фетел вече е загубил титлата и той е приел това, което личи и от поведението му. „Можете да видите, че той вече е по-спокоен”, каза канадецът.

Според двукратният шампион Мика Хакинен обаче Фетел е трябвало да поеме тези рискове, за да има шанс в борбата срещу Мерцедес и Хамилтън.

„В неговата позиция, той трябваше да опита всичко, за да постигне максималния резултат, каза финландецът пред Bild. – Той знаеше колко по-силна е колата на Мерцедес. Да, рискува много, но без пълна атака той не можеше да спечели нищо.”