Начало Автомобили Vilner прави BMW Stormtrooper

Vilner прави BMW Stormtrooper

73
0

In a galaxy far, far away е изречението, което феновете на сагата „Междузвездни войни“ очакват да видят отново на големия екран. Това ще се случи не по-рано от края на следващата година, когато новият филм на Джордж Лукас ще излезе по кината. С последния си проект, наречен Stormtrooper, от българското студио Вилнер вече подгряват премиерата на 7-та част на „Междузвездни войни“.

С искрящо бял цвят и със затаената във формите му мощ, автомобилът напомня на имперските бойци от армията на Дарт Вейдър. За разлика от многобройната армия на лорд Вейдър, BMW Stormtrooper на Вилнер засега е уникат в една единствена бройка. Машината вече е при собственика си, който й се наслаждава по серпентинените пътища на австрийските Алпи, от които звездите изглеждат толкова близки. От студиото съобщават, че ще подложат на драстичната терапия не повече от 10 автомобила.

Stormtrooper на Вилнер е вторият проект на студиото от този мащаб. Преди близо година бе показан BMW Bullshark – E63 купе, подложен на радикален редизайн. Stormtrooper е кабрио версията на Bullshark. Двете машини са подчинени на една и съща дизайнерска идея, но практически са много различни. Може би по тази причина от ателието избират съвършено друго име за новия си проект.

Когато получават поръчката за конструирането на открита версия на Bullshark, от Вилнер си поставят за цел да надскочат първата машина. Ето защо те правят доста, макар и трудно забележими, промени. Главната е в колата, която е използвана за донор. Този път тя е истинско E64 М6, докато Bullshark разчита на механиката на E63 645i. Предният и задният капаци, броните, задните калници, както и всички аксесоари към тях също са различни. Изключение правят само предните калници, като всички те са ръчна изработка и в единични бройки.

Типично за студио Вилнер, цветовата комбинация отново е нетрадиционна. Този път дизайнерите залагат на бяло и кафяво. Акцентът е поставен с черни 20-цолови джанти. Дизайнерите ги гарнират с бял борд, сякаш за да напомнят за йонните двигатели на X-Wing изтребителите. Купето е покрито с трислойна бяла перла, а гюрукът е решен в кафяво, също както и интериорът.

Декоративните елементи в екстериора са в кафяв мат. Той покрива бъбреците в предрадиаторната решетка, липовете под предната броня, праговете и „хрилете” в предните калници. Последните са функционални отвори, които участват в аеродинамиката на колата. Под прага е разположен допълнителен спойлер. Също като при Bullshark, Stormtrooper използва BMW емблеми като странични мигачи.

Фаровете са с вградени LED светлини и са с черна основа, като леглата на осветителните тела са боядисани в бяло. Стоповете отзад също разчитат на светодиоди и ни изпращат директно в бойните сцени с лазерни мечове от Междузвездни войни.