Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов напуска Формула 1 след края на сезон 2003?

Вилньов напуска Формула 1 след края на сезон 2003?

100
0

Жак Вилньов мисли да напусне Формула 1 след края на сезон 2003. Това е заяви самият канадец пред английското списание Autosport. “Ако и през тази година се движим по същия начин не виждам смисъл да продължавам след 2003 г.” е казал световният шампион за 1997 г. “При такова положение просто ще прекратя кариерата си.”
Договорът на канадеца с БАР изтича в края на следващата година. Самият той е сигурен, че ако през новия сезон от БАР не му предоставят конкурентно способна кола, която да е в състояние да печели състезания, няма да има отбор във Формула 1, който да му направи предложение. “Само когато имаш успех си търсен. Ако и 2003 г. е същото разочарование както изминалата по-добре да си остана вкъщи.”
Все пак сина на загиналия през 1982 г. Жил Вилньов си оставя малка вратичка. Той е убеден, че новата кола ще бъде голяма крачка напред. “Нашият нов болид ще бъде най-добрият, който е правен от тима на БАР. Надявам се той да ни позволи да се доближим до челото.”
Новата кола на екипа ще бъде представена официално на 14 януари в Барселона. Съекипник на Вилньов ще бъде Дженсън Бътън.
Със своите $ 18 мил. годишно Жак Вилньов е най-добре платеният пилот след световния шампион Михаел Шумахер, на когото според последните данни Ферари плаща $ 40 мил. Досега канадецът е спечели 11 състезания, последното на 28 септември 1997 г. на Нюрбургринг с Уилямс Рено.