Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов отхвърлил сделка за $50 млн.!

Вилньов отхвърлил сделка за $50 млн.!

68
0

Жак Вилньов е отхвърлил сделка за $50 млн., съобщава канадската преса. Пилотът на БАР отказал да кара през 2003 г. в американските КАРТ серии за Плейърс Форсайт Тим.
Вилньов дойде във Формула 1 през 1996 г., като преди това се бе състезавал много успешно именно в КАРТ, спечелвайки титлата и Индианаполис 500 през 1995 г. точно с екипа на Форсайт. Според публикациите Жак отказал предложението, тъй като искал по-висока заплата!
Сделката била уредена между Плейърс и БАР. Според договорката Жак трябвало да кара в КАРТ една година, а през 2004 г. щял да се върне във Формула 1 и да продължи да кара за БАР до края на 2005 г. Мениджърът на Вилньов Крейг Полак обаче поискал $57 млн.
– Щеше да е прекрасно да разполагаме с услугите на някой като Жак Вилньов за една година – заяви Джералд Форсайт, който има акции в БАР. – За съжаление Полак поиска твърде много пари. Знаем, че Жак е бил заинтересуван от сделката и не е имал нищо против да се върне да се състезава в Северна Америка. Изискванията обаче бяха твърде високи. Въобще не съм сигурен дали той ще получи от отбор от Формула 1 предложение, доближаващо се до това, когато изтече договорът му в края на 2003 г. – допълни Форсайт пред “Льо Журнал”.