Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: Решението на Хонда е за пред хората

Вилньов: Решението на Хонда е за пред хората

58
0

Бившият световен шампион Жак Вилньов смята, че оттеглянето на Хонда от Формула 1 е било причинено от нуждата на компанията да бъде видяна, че пести средства.

Хонда, както и повечето автомобилни производители, страдат от спад в продажбите си и Вилньов счита, че решението е разбираемо при настоящата икономическа рецесия.

„Не мисля, че най-големите разходи на Хонда са във Формула 1, но при настоящия икономически климат трябва да бъде видяно, че пестиш средства” – казва Вилньов, който караше за БАР Хонда от 1999 до 2003 година.„Според мен това е по-скоро политическо решение.”

Вилньов също така предполага, че спадът във формата на отбора е повлияла на решението. През последната година японците спечелиха само 18 точки, като през последните две години не са се класирали на по-предно от осмо място в шампионата при конструкторите.

„Изненадващо е, защото не очакваш от отборите да напускат Формула 1, но когато погледнеш резултатите им през последните години, виждаш, че имат проблеми.”

Хайнц-Харалд Френтцен също изказа мнението си, че ако отборът е останал под ръководството на Рос Браун, е щял да се измъкне от дъното.