Начало Други Вилньов ще вземе участие в 24-те часа на Спа

Вилньов ще вземе участие в 24-те часа на Спа

36
0

Световният Ф1 шампион от 1997-ма година – Жак Вилньов, ще кара в 24-часовото състезание, провеждащо се на легендарната писта Спа, вземайки участие в GT шампионата на ФИА следващия уикенд. Също така той бе потвърден и като пилот в сериите НАСКАР, като първото му участие ще е на състезанието в Белгия през август, където той ще се състезава за тима на Гравити Рейсинг.

Вилньов, който за последно кара Ф1 болид през 2006-та за БМВ, вече заяви, че има желание да се завърне в световния шампионат догодина,

Преди това обаче победителят в Индианаполис 500 през ’95-та, ще се състезава в 24-те часа на Спа зад волана на Мослер MT900R от клас GT2, като негови съекипници ще бъдат Хо-Пин Тунг, Лорис де Сорди и бившата звезда от британския шампионат за туристически автомобили – Винсент Радермекер. Това състезание ще бъде втората надпревара за издържливост, в която Вилньов ще вземе участие тази година, тъй като той вече се състезава и в 12-часово състезание с туристически автомобили, в което завърши 28-ми.