Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: Завръщането за Шумахер няма да е трудно

Вилньов: Завръщането за Шумахер няма да е трудно

27
0

Световният шампион за 1997 година Жак Вилньов е уверен, че ако Михаел Шумахер се завърне във Формула 1, той няма да има проблеми да поддържа темпото на най-силните пилоти в момента.

В момента има доста мощни спекулации, според които е много възможно седемкратният световен шампион за кара да тима на Мерцедес GP през 2010 година.

Явно е, че всичко си зависи от човека“ – коментира Вилньов пред „Аутоспринт“. „Ако никога не си бил добър, тогава опитът е без значение; но той не е просто някой, той е Михаел Шумахер и винаги е правел невероятни неща на пистата – затова и съм убеден, че той може отново да ги прави. Всъщност съм сигурен, че за него това ще е лесно.“

Шумахер, който претърпя сериозен инцидент с мотоциклет през февруари и имаше сериозни болки във врата в резултат на това, не успя да замести Фелипе Маса в средата на сезона. Говори се обаче, че германецът вече е напълно възстановен. По този повод Вилньов добавя: „Умората в този спорт не е физическа, а психологическа. В един момент се събуждаш някоя сутрин и чувстваш досада от това, което правиш – накрая се чувстваш сякаш ходиш на работа. Но ако си прекарал една почивка като него – няколкогодишна почивка – вече не чувстваш досадата.“

През следващата година ще има серия промени като забрана на презарежданията и по-тесни гуми, така че опитът на Шумахер ще му помогне дори още повече, добавя Вилньов.