Начало Top Moto News Винялес пред Куартараро след първите две тренировки на Арагон

Винялес пред Куартараро след първите две тренировки на Арагон

177
0
Маверик Винялес, Ямаха
Маверик Винялес, снимка Мишлен
Пилотът на Ямаха Маверик Винялес доминира в първия ден от състезателния уикенд за Гран при на Арагон в MotoGP. На едноименното трасе испанският състезател записа най-добро време за 1:47.771. Втори на 0.249 хилядни завърши Фабио Куартатаро, а трети на 0.447 хилядни от Винялес бе съотборника на Куартараро в тима на Ямаха SRT Франко Морбидели.

Стартът на първата свободна тренировка бе отложен с 30 минути заради ниските температури на пистата Моторланд Арагон.

Най-доброто време в тази сесия бе за Маверик Винялес, следван от Морбидели и Куартараро, който катастрофира в осми завой.

Студеният асфалт бе причина за още падания. Първият сериозен инцидент бе на Йохан Зарко от тима на Авинтия Дукати, а малко след него катастрофира и Алекс Маркес.

До края на сесията инциденти претърпяха Франко Морбидели и Алекс Маркес. Победителят от надпреварата във Франция Данило Петручи остана едва на 15-та позиция, а нито един от моторите на Дукати не намери място в челната десетка.

Втората свободна тренировка отново бе доминирана от състезателите на Ямаха. Винялес отново записа най-бърза обиколка, следван от Фабио Куартараро и Франко Морбидели. Пилотът на Прамак Дукати Франческо Баная записа най-добрата топ скорост, но остана в дъното на колоната след края на сесията. Завой номер 14 отново се оказа проблем за състезателите след като Брад Байндър от тима на КТМ катастрофира по време на следобедната тренировка.

В края на сесията Винялес и Куартараро водиха битка за първата позиция, която бе спечелена от победителя във втората надпревара на Мизано. Третата позиция бе за Франко Морбидели, а на втора редица завършиха Жоан Мир със Сузуки, Кал Кръчлоу (LCR Хонда) и Алейш Еспаргаро (Априлия). Топ 10 бе допълнен от Пол Еспаргаро (КТМ), Алекс Маркес (Репсол Хонда), другия пилот на LCR Хонда Такааки Накагами и Алекс Ринс (Сузуки). Седемкратният световен шампион Валентино Роси няма да вземе участие този уикенд след като даде положителен тест за COVID-19.