Начало MotoGP News Роси с положителен за COVID-19 тест, пропуска Арагон

Роси с положителен за COVID-19 тест, пропуска Арагон

562
0
Валентино Роси
Валентино Роси; снимка: Спас Генев

Валентино Роси е с положителен тест за COVID-19 и ще пропусне Гран при на Арагон този уикенд. Доктора сам потвърди новината с постове в социалните мрежи.

„За съжаление тази сутрин се събудих и не се чувствах добре. Костите ме боляха и имах лека температура, така че незабавно се обадих на лекаря, който ме тества два пъти. Бързият тест бе негативен, също като теста, който ми бе направен във вторник. Вторият обаче, чийто резултат ми бе изпратен в 16 часа този следобед, за съжаление бе положителен“, написа Роси.

„Много съжалявам, че ще изпусна състезанието на Арагон. Бих искал да съм оптимист и уверен, но очаквам, че няма да съм в състояние да карам и във втория кръг там… Тъжен съм и ядосан, защото сторих всичко възможно да спазвам протокола и макар тестът ми от вторник да бе негативен, се самоизолирах от връщането си от Льо Ман. Както и да е, това е положението и не мога да променя ситуацията. Сега ще следвам медицинските съвети и се надявам само по-скоро да се чувствам добре.“

В падока на MotoGP вече имаше съмнения за отсъствието на Роси, тъй като днешният му медиен брифинг бе отменен. Досега единствено Хорхе Мартин от Moto2 пропусна надпревара заради положителен за коронавируса тест. Шестима души от тима на Ямаха обаче бяха поставени под карантина преди Гран при на Франция миналия уикенд. Причината бе член на инженерния екип, дал положителен резултат за COVID-19.