Начало Затворен маршрут Влъчков с първи тест за 2022 г. на Дракон

Влъчков с първи тест за 2022 г. на Дракон

534
0
Иван Влъчков, снимка: Тодор Спасов

Шампионът в серия Туринг на Затворен маршрут за последните 6 години Иван Влъчков направи първия си тест за 2022 г. При слънчево време, но доста влажна писта и много прах, пилотът на ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 изпробва някои от новостите по своята Хонда Сивик.

Целта беше да се види кои от промените работят и кои ще бъдат оставени за допълнителни доработки и изменения. Както вече беше обявено, през тази година Влъчков ще кара с изцяло променен автомобил с нова философия, за да отговори на засилващата се конкуренция в класа.

снимка: Тодор Спасов

С подобряване на условията на трасето, Иван започна да сваля доста времената си на обиколка. В края на изпитанията той слезе под 1:05 мин за тур (1:04.9 мин), което при тези условия може да се счита за много добро. То е само на 0.9 сек от най-добрия резултат на Иван на това трасе.

Затова пилотът и главният механик Ивелин Терзиев-Фичо останаха много доволни. „Сякаш карах друга кола“, заяви Влъчков. „Досега не бях правил толкова продуктивен тест.“

„Целта ни беше да видим поведението на колата на сухо трасе, макар и с малко грип заради дъжда и мъглата“, добави мениджърът на пилота и негов баща Стамен Влъчков.

Очакванията са тоталната преработка на Хондата, която ще включва промени по очакването, да компенсира изоставането от конкурентите. А то сега се смята, че е над 40 конски сили по отношение на мотора.

Стамен Влъчков и Ивелин Терзиев-Фичо, снимка: Тодор Спасов