Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Влошен баланс прати Розберг и Шумахер 5-и и 7-и

Влошен баланс прати Розберг и Шумахер 5-и и 7-и

57
0

Нико Розберг се класира пред именития си съотборник Михаел Шумахер в първата им квалификация във Формула 1 за Мерцедес Гран при. Двамата направиха по една серия в последната част на квалификацията с гуми суперсофт и резултатът бе съответно пето и седмо място.

– Честно казано, надявахме се на повече днес, въпреки че ни липсваше да атакуваме челото. Затова, предполагам, не бива да съм разочарован. Беше трудно, тъй като гумите прегряват. Задната част бяга при една малка грешка, след това губиш сцепление в следващите няколко завоя. Утре ще е особено важно да се грижим за гумите. Но като цяло добър старт за мен и с малко късмет би трябвало да сме в състояние да се борим за подиум – обясни Розберг.

Седемкратният световен шампион от своя страна заяви, че е доволен от 7-а позиция.

– Съвпадение е, че това е същото място на грида, от което започнах кариерата си на Спа през 1991 г. – спомни си Шумахер. – Беше страхотно да работя с новия си екип и оценявам усилията им да ме подкрепят, докато навляза пак в рутината. Чувствам, че напредваме стъпка по стъпка през уикенда. Нямам търпение за надпреварата и очаквам още по-хубави неща занапред.

Прилична квалификация, бе присъдата на шефа на тима Рос Браун

– Балансът на колата се влоши между тренировката и квалификацията, вероятно заради повишаване температурата на трасето и резултатът бе известна загуба на скорост – поясни англичанинът.