Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Водещите 3 тима отново имат преднина, смята Рикиардо

Водещите 3 тима отново имат преднина, смята Рикиардо

2386
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка: Рено

Даниел Рикиардо смята, че водещите 3 отбора в шампионата – Мерцедес, Ферари и Ред Бул отново имат сериозен аванс спрямо останалите преди началото на новия сезон във Формула 1.

Австралиецът премина в екипа на Рено тази година и се надява френският екип да бъде по-близо до челниците. След 8-те дни тестове обаче изглежда, че отново те имат сериозен аванс.

„Целта ни е да сме 4-и или по-напред, заяви Даниел. – Опитваме се да намалим разликата до тимовете в топ 3. А тя е голяма и това няма да стане за една нощ. Искаме да сме близо до тях и да развиваме колата.

А миналия сезон развитието й не е било толкова бързо, колкото в екипа са искали. За 2019 г. трябва да разберем от какво има нужда болидът ни и нещата да се случват по-бързо.”

Според Рикиардо битката в средата на колоната ще бъде много оспорвана. Той твърди, че няма очевидни показатели, че Рено ще бъде начело в тази група. Според него разликите може да са толкова малки, че класирането да се решава от това кой пилот ще направи по-добра обиколка в Q2 или Q3.

“Отборите бяха много близо на тестовете като цяло, обясни Рикиардо. – Водещите няколко тима имат преднина. Но тези в средата на колоната също ще са в играта. Освен това не смятам, че това, което видим в Мелбърн, ще бъде показателно за целия сезон.”