Начало Formula 1 News Водещите отбори с различен избор на гуми за Азербайджан

Водещите отбори с различен избор на гуми за Азербайджан

1478
0
2019 Гран при на Китай старт
снимка: Пирели

Водещите отбори са направили различен избор на гуми за предстоящата в края на следващата седмица Гран при на Азербайджан, 4-и кръг от шампионата на F1.

Това стана ясно, след като Пирели обяви подборката на гуми на всеки пилот за надпреварата в Баку. Там на разположение на екипите ще бъдат типовете C4 (софт), C3 (медиум) и С2 (хард).

Пилотите на Мерцедес – Хамилтън и Ботас, са заявили по 8 комплекта софт, 4 медиум и 1 хард. С 1 стъпка по-консервативни са във Ферари. Фетел и Льоклер ще имат по 7 комплекта софт, по 5 медиум и 1 хард.

Доста по-смели са от Ред Бул. Там Макс Верстапен и Пиер Гасли ще разполагат с по 9 комплекта меки гуми, по 3 средни и по 1 твърди.

Най-агресивни в избора си са пилотите на Макларън и Рейсинг Пойнт и Нико Хюлкенберг от Рено. Те са запазили по цели 10 комплекта софт, по 2 медиум и 1 хард.

По правилник пилотите трябва да запазят по един нов комплект софт за 3-ата част на квалификацията. А за състезанието да разполагат с по 1 комплект медиум и хард, независимо дали нови или използвани, като само единият от тях е задължителен за използване.

Изборът на типове гуми на всички пилоти можете да видите в графиката долу:

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.