Начало Избрани Волф е наясно с напрежението над Антонели: Взимаме тези решения съзнателно, знаем...

Волф е наясно с напрежението над Антонели: Взимаме тези решения съзнателно, знаем какво може да се случи

1009
0
Андреа Кими Антонели, Кими Антонели, Тото Волф
Андреа Кими Антонели и Тото Волф; снимка: Мерцедес

Тото Волф настоя, че разбира под какво напрежение е поставен Андреа Кими Антонели, но е убеден в таланта на италианския тийнейджър, от когото все пак зависи да изплува в предизвикателството да е титуляр в F1. Антонели премина от Формула Регионал директно във Формула 2. Оттам и по време на дебютния си сезон в F2 бе промотиран направо в Мерцедес в Гран при. Новината бе съобщена на пистата Монца, след като младежът разби болида на Джордж Ръсел при второто си излизане в първата петъчна тренировка.

„В крайна сметка отборът взима решение дали да наеме един пилот или не, дали да го пусне в свободна тренировка или не. Ние взимаме тези решения напълно съзнателно, знаейки какво може да се случи, какво да очакваме и управлявайки тези очаквания“, заяви Волф

„Очевидно е, че справянето на Монца бе сложно с всичко, което се натрупа. Заради това ли катастрофира Кими? Може би. Аз гледам представянето на пилота. Както съм казвал и преди, предпочитам да се опитвам да накарам някого да намали скоростта, отколкото да се мъчна да го направя по-бърз, защото второто е невъзможно“, продължи шефът на Мерцедес в Гран при.

„В нашата индустрия разбираме перфектно кой е способен и кой не. Според мен в публичното пространство не се е възприело съвсем всичко. Кими спечели кажи-речи всичко, в което участва досега. После, когато се изясни, че ще станеш пилот на Мерцедес, правиш тренировки. Същевременно си под лупа, защото всичко се случва на Монца. А е минало доста време, откакто италиански пилот е бил част от топ тим. Сигурен съм, че това е доста за един 18-годишен младеж“, каза още Волф.

„Но, също както съм споменавал преди, той трябва да изплува. В толкова трудни дни всичко със сигурност изглежда ужасно. Това е част от крива на развитие. Но природната скорост е там.“

„Той е в състояние да седне в колата и веднага да записва бързи обиколки. Ще се учи да управлява гумите. Точно така се поставят цели за развитие на един доскоро 17-годишен, за да е напълно готов, когато един ден седне в състезателния болид“, допълни Волф.