Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Хейло спаси живота на Хамилтън; Хорнер: Хейло демонстрира предназначението си

Волф: Хейло спаси живота на Хамилтън; Хорнер: Хейло демонстрира предназначението си

14497
0
Макс Верстапен, Люис Хамилтън
снимка: ATP

Борбата за титлата днес достигна нов етап след твърдия сблъсък между Хамилтън и Верстапен. Ситуацията беше много опасна и нидерландецът получи три места наказание за Гран при на Русия след инцидента.

Шефовете на двата отбора коментираха тежкия инцидент, който изглеждаше много опасен за пилота на Мерцедес.

„Хейло със сигурност спаси живота на Люис днес – каза Волф. Щеше да е ужасяващ инцидент и дори не ми се мисли какво щеше да стане ако не разполагахме с него.“

„И двамата трябва да оставят достатъчно пространство един на друг, нека се състезават твърдо, но трябва да избягват инцидентите. Досега беше забавление, но видяхме как halo спаси живота на Люис днес и не искаме да попадаме в ситуация, в която някой е сериозно ранен.“

Шефът на Ред Бул, Кристиан Хорнер се изказа в подобен дух относно опасната ситуация, която възникна при сблъсъка между двамата претенденти за титлата:

„Беше много неприятен инцидент. Видяхте как колата на Макс се качи върху Мерцедеса и смятам че без хейло, главата на Люис щеше да остане без защита от тежестта на гумата. Затова смятам, че halo отново демонстрира, подобно на Силвърстоун, предназначението си във Формула 1.“ 

Люис Хамилтън разказа своята гледна точка за ситуацията, която възникна непосредствено като той излезе от питстопа на метри от Макс Верстапен.

„И двамата сме опитни топ пилоти. Знаем какво е възможно и какво – не от външната страна. Дадох на Макс предостатъчно пространство в първата обиколка, както и преди втори завой. Той беше човекът, който се вряза в мен“ – сподели Хамилтън.

„Никога досега не ме удряла кола по главата. Това за мен е шокиращо. Трябва да си взимаме поуки от такива сценарии. Ако човек се разминава с подобни неща, той продължава да ги върши“.

Люис Хамилтън е изненадан, че Верстапен си замина веднага след катастрофата и не провери състоянието му. Младият нидерландец се прибра директно в бокса.

„Това беше странно – ние винаги искаме да се уверим, че пилотът,  с когото сме се ударили е добре“.