Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Мерцедес ще има още два пакета новости преди ваканцията, Алонсо малко...

Волф: Мерцедес ще има още два пакета новости преди ваканцията, Алонсо малко преигра в питлейна

4661
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
снимка: Мерцедес

Тимът на Мерцедес още два пъти ще въвежда новости за болидите си F1 W14 преди лятната ваканция, сподели шефът на отбора Тото Волф след Гран при на Канада. Екипът на осемкратните световни шампиони преосмисли част от концепцията на колите. Представянето в Монреал бе дори по-добро от очакваното и това окуражи допълнително Мерцедес.

„Ще имаме множество новости за Силвърстоун. Предстоят и още нововъведения в пакет, който също би трябвало да излезе на писта преди лятната пауза. Процесът на разбиране характеристиките и поведението на колата сериозно се ускори, след като концепцията на болида бе значително премислена. Трябва да направим забележими крачки напред в следващите четири надпревари“, обясни шефът на Мерцедес в Гран при

„Като се имат предвид характеристиките на автомобила ни, не очаквахме да се представим толкова силно в Канада. Фактът, че вървяхме толкова добре, е обнадеждаващ. И все пак не бива да се забравя, че Макс Верстапен през цялото време бе начело и не атакува с пълната мощ на колата си. Според мен в случай на необходимост би могъл да вдигне темпото, така че ние имаме още работа“, допълни Волф.

Шефът на Мерцедес в F1 коментира подробно и представянето на екипа в Канада. Люис Хамилтън завърши трети. Джордж Ръсел можеше да е четвърти, но се удари, а впоследствие отпадна заради проблем със спирачките. По-младият английски пилот се извини на тима си за станалото.

„Знаехме, че Канада ще е от по-трудните за нас писти, така че подиум на това трасе е солиден резултат. А и бяхме доста по-близо до Макс, отколкото очаквахме да сме на този етап в началото на сезона. Разликата все още е голяма, но вървим по положителна траектория и последните новости за колите очевидно работят добре“, обясни Волф.

Австриецът коментира и инцидента, при който Хамилтън едва не се удари с Фернандо Алонсо в питлейна

И двамата бяха спрели в бокса при излизането на кола за сигурност на пистата. Алонсо бе тръгнал по алеята пред питовете, когато Хамилтън излезе до него. Ситуацията бе разследвана от стюардите, остана без последствия. Според Волф испанският пилот на Астън Мартин малко е преиграл с реакцията си в ситуацията.

„Малко драматично го изигра. Поразклати волана, понатисна спирачките. Той е добър в това. И виковете: „Почти го ударих!“… Леко драматично“, коментира ръководителят на Мерцедес.