Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Надявам се да продължим положителната траектория на развитие

Волф: Надявам се да продължим положителната траектория на развитие

1017
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка Мерцедес

Тото Волф коментира предстоящата Гран при на Испания. Шефът на Мерцедес се надява отборът на продължи „положителната траектория на развитие“ от последните два старта. Волф също така вярва, че пистата в Барселона ще бъде „истински тест“ за прогреса на F1 W15.

Мерцедес имаше доста труден старт на сезона. Германският производител заложи на нова концепция на автомобила, която обаче не проработи според очакванията. Тимът от Бракли изпитваше сериозни затруднения в първите няколко състезания 

През последните надпревари Мерцедес представи немалко подобрения в болида. Инженерите в Бракли правеха всичко по силите си, за да се отстранят проблемите с непостоянството на автомобила.

Представянето на F1 W15 се характеризираше с пиковото и непоследователно поведение. Затова беше доста трудно намирането на баланс, който работи ефективно както при високоскоростни, така и при нискоскоростни завои.

Мерцедес представи ново предно крило в Монако. Този компонент помогна на Джордж Ръсел да се доближи до челото. Британецът продължи доброто си представяне и в Канада, където спечели полпозишън. В самата надпревара Ръсел остана трети, след като направи няколко грешки на изсъхващото трасе. Същевременно неговият съотборник Люис Хамилтън остана четвърти.

В Мерцедес бяха доволни от постигнатия резултат в Канада. Но от друга страна, Тото Волф остана предпазлив относно шансовете на тима в следващия уикенд в Барселона, който ще се проведе при коренно различни условия.

„Смятам, че след Имола определено предприехме правилните стъпки и поставихме на автомобила части, които работеха“, каза Волф. „Това беше нещо, с което се борехме през последните няколко години. Сега изглежда, че всеки уикенд добавяме още малко производителност. Надявам се новите части, които ще се появят и в Барселона, да ни помогнат да продължи това нещо.“

„Надявам се да продължим положителната траектория на развитие. Винаги съм малко притеснен, когато сме увлекли, че всичко изглежда на мястото си. Не трябва да забравяме, че това е труден спорт“, каза още Волф.

„Вече имаме тази положителна траектория през последните три състезания. Затова изглежда, че всичко придобива много по-голям смисъл. Понякога, когато нещата взаимодействат добре помежду си, цялостната структура на потока става по-ефективна. Така успяваш да оптимизираш височината на каране и малко по малко сме добавили повече производителност. Вярвам, че можем да направим още една стъпка в Барселона и се надявам, че ще я видим на хронометъра.“

Голяма част от вниманието към Мерцедес беше насочено към новото предно крило. Волф обаче подчерта важността на многото по-малки промени, извършени под капака на автомобила

„Когато внесете силно видима част от шасито или предното крило, това е почти всичко, за което се смята, че е променило представянето“, каза шефът на Мерцедес.

„Истината е, че през последните няколко състезания ние внесохме толкова много нови части, които са видими и невидими за окото. Всички те допринесоха с милисекунди за по-голямо представяне.“

„Именно тук тези незначителни печалби имат положителен ефект. Като цяло това беше просто огромно усилие на фабриката. Затова мисля, че нещата вече започнаха да се движат в нашата посока“, добави Волф.

Накрая Волф определи пистата Каталуня като важно място, което ще даде на отбора му възможност да потвърди подобренията си.

„Барселона ще бъде добър тест за нашия напредък. На нея има смесица от бързи, среднобързи и нискоскоростни завои, дълга права и много промени във височината.

„Трасетата, които съдържат този широк диапазон от скорости, бяха наша слабост досега през тази година. Затова този уикенд ще ни предостави още една възможност да оценим напредъка си чрез последните актуализации. Надяваме се да надградим положителната инерция от Монреал“, заключи Тото Волф.

Мерцедес има доста успехи на Каталуния в близкото минало. Германският производител спечели състезанията тук през 2014 и 2015-та, както и в периода 2017-2021 г. Сега целта на тима е постигне напредък и да се бори за подиума.