Начало Избрани Волф не очаква пистата в Канада да пасне на автомобила на Мерцедес

Волф не очаква пистата в Канада да пасне на автомобила на Мерцедес

1293
0
Мерцедес F1 W14
Мерцедес F1 W14, снимка Спас Генев

Тото Волф коментира предстоящия състезателен уикенд в Канада. Шефът на Мерцедес не очаква пистата Жил Вилньов да пасне добре на характеристиките на автомобила F1 W14. Това кара Волф да смята, че някои отбори ще бъдат по-близо до Мерцедес.

Мерцедес представи сериозно променен автомобил в Монако. Отборът от Бракли направи корекции в предното окачване, пода и кутиите на радиаторите. Тъй като Монте Карло е доста уникално по рода си трасе. Мерцедес обяви, че ще направи оценка на новостите в F1 W14 след уикенда в Испания

Мерцедес постигна сериозен напредък по време на състезателния уикенд в Барселона. Отборът от Бракли записа първи двоен подиум за сезон 2023 благодарение на второто място на Люис Хамилтън и третото на Джордж Ръсел. Но от друга гледна точка, двамата останаха на повече от 20 сек. спрямо победителя Макс Верстапен.

Представянето на Мерцедес беше много окуражаващо за всички в екипа. Но не трябва да се забравя, че пистата Каталуния по принцип пасва много добре на болида на германския производител. Това кара Волф да смята, че трябва да се свърши още много работа преди да бъде съкратено изоставането спрямо Ред Бул.

„Резултатът в Испания е заслужена награда за усилията на всички в Бракли и Бриксуърт, които успяха да изкарат на пистата нашия актуализиран пакет“, сподели Волф. „Останахме доволни от представянето му и сме сигурни, че ще ни даде нова база за развитие.“

„Но от друга страна трябва да управляваме очакванията си. Това беше писта, която подхождаше на нашия автомобил. Затова трябва да очакваме, че преките ни конкуренти ще бъдат по-силни в следващите състезания“, продължи шефът на Мерцедес. „Изоставането спрямо Ред Бул е доста голямо, заради което ще трябва да свършим много работа, за да успеем да го намалим. Въпреки това ние сме готови за това предизвикателство.“

Волф предупреждава, че пистата „Жил Вилньов“ няма да отговаря на новооткритите качества на автомобила на Мерцедес. Трасето край Монреал е известно със своите дълги прави и бавни завои. Въпреки това шефът на Мерцедес заяви, че отборът ще се бори да защити позицията си в класирането при конструкторите

„В Монреал има дълги прави и нискоскоростни завои. По принцип това не е писта, която очакваме да пасне на нашия автомобил толкова добре, колкото Барселона“, каза Волф.

„Без значение какво е истинското темпо на автомобила този уикенд, ние ще се стремим да постигнем максимален резултат. Характеристиките на пистата също ще ни дадат допълнителна възможност да се запознаем с F1 W14 и ще ни помогнат в процеса на развитие“, завърши Тото Волф.

Мерцедес има четири победи на пистата Жил Вилньов. Германският производител триумфира с Люис Хамилтън през 2015, 2016, 2017 и 2019 г. Този уикенд обаче вероятността за нов успех е прекалено малка.