Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф не вижда проблем в това Хамилтън да води преговори с Ферари

Волф не вижда проблем в това Хамилтън да води преговори с Ферари

3676
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Спас Генев

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че не вижда проблем в това Люис Хамилтън да води преговори с екипа на Ферари. Договорът на 6-кратния шампион изтича след края на следващия сезон и засега не е подновен.

Според информация на италианското издание Gazzetta dello Sport в последните няколко месеца Хамилтън на два пъти се е срещнал с президента на Ферари Джон Елкан.

„Напълно приемам това (Хамилтън да води преговори с друг тим)“, каза Волф днес в Абу Даби. „Мисля, че живеем в свободен свят. Всеки има правото да види какви са възможностите в кариерата му и да вземе най-доброто решение за себе си. И в това число са пилотите.

Нямам никакъв проблем с това. Всеки пилот винаги се опитва да бъде във възможно най-бързата кола. А най-бързият болид винаги се опитва да намери най-добрия възможен пилот.“

Волф обясни също така защо Валтери Ботас е участвал във втората част на квалификацията.

Той постигна време с гумите медиум и ще трябва да стартира с тях в състезанието. А можеше изобщо да не кара и щеше да има право да потегли с чисто нов комплект средни по твърдост гуми или каквито други пожелае.

Тото заяви, че тимът е искал да даде възможност на Ботас направи своята обиколка, да продължи напред в Q3 и там да бъде отправна точка за отбора и за съотборника си Хамилтън.