Начало Избрани Волф: Новият договор на Хамилтън не зависи изцяло от мен

Волф: Новият договор на Хамилтън не зависи изцяло от мен

2056
0
Тото Волф, Люис Хамилтън
Тото Волф (вляво) и Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Тото Волф разкри актуална информация относно преговорите с Люис Хамилтън. Шефът на Мерцедес заяви, че подписването на новото споразумение не зависи изцяло от него и е доста по-сложно, отколкото изглежда. Волф продължава да вярва, че седемкратният световен шампион ще преподпише с неговия отбор възможно по-скоро.

Бъдещето на Хамилтън в F1 е една от най-коментираните теми от началото на сезона. Настоящият договор на британеца изтича в края на 2023 г. Разбира се, очакванията са той да остане в Мерцедес и не смята да отива в други отбор или да се оттегля.

Минали месец се появиха слухове, че Хамилтън преговаря с Ферари и може да се присъедини към италианския отбор догодина. Британецът обаче категорично заяви, че не е водил никакви разговори със Скудерията. Шефът на Мерцедес Тото пък многократно казваше, че британецът ще остане част от тима още няколко години.

Миналата седмица Волф обяви, че се надява Хамилтън да подпише новото споразумение още преди началото на уикенда в Канада. Самият британец обаче заяви, че няма да подписва нов договор в Монреал и добави, че това може да се случи след седмица-две или пък месец

Предишните договори на Хамилтън бяха подписани само няколко седмици преди началото на сезона, включително едногодишният контракт за 2021-ва, който беше сключен точно преди предсезонните тестове. Настоящият двугодишен договор беше подписан едва през юли 2021 г.

Волф наскоро отново коментира сагата с контракта на седемкратния световен шампион. Австриецът обясни, че това нещо е доста по-сложно, отколкото изглежда и не зависи изцяло от него.

„Новият договор на Хамилтън не зависи изцяло от мен. Очевидно е, че има повече хора, които са замесени, защото срещу нас са мениджмънтът на Люис и адвокатите. Така че това нещо никога не зависи само от мен“, сподели Волф.

„Но бих казал, че когато става дума за най-дребните детайли – нещата, които са важни – с Люис прекарахме един следобед заедно в Ню Йорк, седнали на един диван. На масата нямаше бира, а минерална вода“, добави шефът на Мерцедес.

Мерцедес се отказа от концепцията от 2022 г. в края на миналия месец. Отборът от Бракли прие по-конвенционален дизайн, който приличаше повече на този на Ред Бул. Оттогава германският производител спечели три подиума през 2023 г. Тук се включва и двойното качване на почетната стълбичка в Барселона.

От Мерцедес признаха, че искат да се борят за победи в заключителната фаза от сезон 2023. Германският производител ще внесе нова серия от подобрения в рейс уикенда на пистата Силвърстоун. Волф смята, че в Бракли се завръща „положителната динамика“, която е отсъствала през последната година.

„Можем да видим как положителната динамика се разпространява в организацията. Чувстваме, че автомобилът става все по-добър. Също така виждаме, че данните ни дават резултати на пистата. Честно казано не сме усещали подобно нещо от дълго време. Това допринася за много доброто състояние на това място“, завърши Тото Волф.