Начало Избрани Волф: Отборите пропускат възможността да имат в редиците си пилот като Мик...

Волф: Отборите пропускат възможността да имат в редиците си пилот като Мик Шумахер

2224
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Майкъл Потс

Тото Волф продължава да помага на Мик Шумахер да се завърне в F1 в близко бъдеще. Шефът на Мерцедес не спира да хвали младия германец и дори заяви, че другите отбори „пропускат много“, тъй като не разполагат в редиците си с Шумахер-младши.

Понастоящем Шумахер е тестов и резервен пилот на Мерцедес. Преди това германецът прекара два сезона в Хаас. В края на миналия сезон той бе освободен от американския отбор за сметка на Нико Хюлкенберг

Шумахер се стреми да се завърне в F1 на пълен работен ден в близко бъдеще. Но от друга страна Волф вече заяви, че шансовете му за място през 2024 г. са прекалено малки.

По време уикенда в Испания Люис Хамилтън и Джордж Ръсел похвалиха 24-годишния пилот за работата му в симулатора. В същото време отборът от Бракли спечели първия си двоен подиум за годината.

Шумахер все пак кара автомобила на Мерцедес по време на тестовете на Пирели. Младият германец бе похвален няколко пъти от Волф. Австриецът призна, че продължава да помага на Шумахер да се върне в F1 догодина. Той също подчерта влиянието на Шумахер върху Мерцедес през първата половина на 2023 г.

„Дори не съм сигурен, че ще можем да го улесним, защото всеки път, когато се изказваме високо за него, някой се сеща да каже нещо негативно“, сподели Волф.

„Винаги опитвам да се изкажа ласкаво и да похваля Мик пред другите. Но в крайна сметка всеки отбор има право да решава за своите пилоти. Аз много уважавам договорите с отборите, особено когато трябва да вземете наш младши пилот или наш резервен пилот. Когато бях в Уилямс, аз също исках да имам собствен избор и да не се влияя от друг екип“, добави шефът на Мерцедес.

„Отборите пропускат възможността да имат в редиците си пилот като Мик Шумахер . Смятам, че той малко „прегоря“ през миналата година“, продължи Волф. „Трябва да дадете и осигурите среда, която е различна за всеки пилот и за всички различни човешки същества. Вярвам, че който отбор го вземе, ще има в редиците си един наистина добър състезател.“

Шумахер няма активна състезателна програма през 2023 г. Въпреки това Волф каза, че той ще бъде готов да кара, ако отборът го повика

„Чудесно е, че ни подкрепя зрял, успешен и развит пилот от F1. Той работи в симулатора и дава чудесна обратна връзка. Това е огромно предимство, особено в някои от европейските Гран при, когато той е в симулатора през нощта и предоставя данни за съботния ден, което е огромно предимство за нас.“

„А от друга страна, ако Джордж или Люис получи отравяне от риба – е, Люис не може да получи отравяне от риба, а от авокадо – тогава знаем, че имаме човек, който ще кара колата добре. И колкото и да ми харесва ситуацията в полза на отбора, винаги бих предпочел Мик да седне в кокпита и да се състезава“, завърши Тото Волф.