Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Последните 3 състезания показаха, че на Мерцедес предстои сериозна битка

Волф: Последните 3 състезания показаха, че на Мерцедес предстои сериозна битка

39
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Последните три състезания показаха, че на Мерцедес им предстои сериозна битка за второто място в шампионата на конструкторите във Формула 1, заяви спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф.

В тях видяхме и че разполагаме с достатъчно силно представяне, за да постигнем целта си, ако постоянно оползотворяваме пълния потенциал на болида – продължи австриецът. – Бързо оставихме разочароващия уикенд в Япония зад нас и сега сме изцяло концентрирани върху финалните четири надпревари от сезона. Инженерите ни се трудиха упорито, за да извлекат максимума от колата. Нямаме причина да се плашим от идващите трасета, тъй като досега бяхме силни на всякакъв тип конфигурации.

Шефът на екипа Рос Браун също отбеляза, че в Бракли и Бриксуърт се е работило здраво от връщането от Япония досега. Според него ще е необходим компромис в настройките, за да върви F1 W04 достатъчно добре и на бавните завои, и на правите. Освен това средната скорост на Буд Интернешънъл е една от най-високите в календара.

Нямам търпение за пътуването ни до Индия. Страната наистина е изумителна и винаги има нещо ново, което да се види – каза от своя страна Нико Розберг. – Самото трасе е доста сериозно предизвикателство, в края на дългата права има хубава възможност за изпреварвания. Последните няколко надпревари не бяха от най-добрите за нас, така че се надявам на силен уикенд. Всички сме решени да приключим силно сезона.

Розберг и съотборникът му Люис Хамилтън бяха във фабриката в Бракли тази седмица, където работиха на симулатора преди Гран при на Индия. Англичанинът също заяви, че обича да ходи в тази страна, където феновете обичат спорта и знаят много за Формула 1.

Пистата има страхотен ритъм, а аз обичам бързите завои и високата скорост. Знам, че всички работиха безкрайно много, за да извлекат колкото се може по-добро представяне от болида в последните състезания. Колата ни е добра и ако уикендът ни върви както трябва, имаме потенциала за страхотни резултати – допълни Хамилтън.