Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф се опасява от повторение на сблъсъка между Хамилтън и Розберг през...

Волф се опасява от повторение на сблъсъка между Хамилтън и Розберг през 2016 г.

1740
0
Нико Розберг, Люис Хамилтън
Нико Розберг и Люис Хамилтън в Гран при на Испания през 2016 г.; снимка: Мерцедес

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф изпитва опасения относно предстоящата битка на старта на Гран при на Испания между на пилотите на тима му. Валтери Ботас спечели квалификацията на пистата Каталуния, а съотборникът му Люис Хамилтън остана втори. Подреждането на двамата на първа редица обаче, напомня на Волф за ситуация от 2016 г.

Преди три години Хамилтън спечели първата позиция на трасето до Барселона. Тогавашният му съотборник Нико Розберг бе втори на грида. Двамата се удариха в първата обиколка от състезанието. Стюардите разследваха ситуацията, като в крайна сметка постановиха, че става дума за състезателен инцидент. Надпреварата бе спечелена от Макс Верстапен с Ред Бул.

Притесненията на Волф вероятно се основават и на това, че Хамилтън и Ботас се бориха за кратко в началото на Гран при на Азербайджан. Австриецът се надява ситуацията на трасето утре да не ескалира опасно.

„Малко съм нервен. Това е състоянието ми в момента”, заяви Волф пред Скай Спортс F1 след квалификацията в Испания. „Те знаят колко важно е утре да останат начело, тъй като на тази писта е трудно да се изпреварва. Надявам се да не се случи нещо като през 2016-та. Тези двамата обаче са в напълно различна ситуация един спрямо друг. Може да поговорим малко, но те знаят точно какво да правят.”

Според Волф Хамилтън загуби от съотборника си, тъй като батерията в колата му е била правилно заредена след прибирането му в Q2.

„Първата му серия в Q3 бе повлияна и от трафик. Просто не се получи при Люис, докато Валтери бе в чудесна форма и заслужава да е на първа позиция”, допълни шефът на Мерцедес.