Начало Избрани Волф: Съсредоточени сме върху поддържането на тази положителна траектория и редовното участие...

Волф: Съсредоточени сме върху поддържането на тази положителна траектория и редовното участие в борбата за победи

1223
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка Мерцедес

Тото Волф изказа мнението си относно предстоящата Гран при на Великобритания. Шефът на Мерцедес призна, че всички в отбора са много щастливи от изненадващата победа в Австрия. Въпреки това Волф призна, че Мерцедес трябва да продължи да работи, ако иска редовно да се бори за местата в челото.

Мерцедес поднесе най-голямата изненада в края на миналия уикенд. Германският производител спечели състезанието в Австрия благодарение на Джордж Ръсел. Британецът поведе колоната няколко тура преди финала благодарение на удара между Макс Верстапен и Ландо Норис. Така той записа първа победа за себе си и Мерцедес от Гран при на Сао Пауло 2022

Победата в Австрия ще даде известно спокойствие на Мерцедес. Отборът от Бракли изпитваше редица затруднения през последните месеци. Сега обаче изглежда, че в Мерцедес най-накрая са намерили правилната траектория и развиват автомобила в правилната посока.

Волф беше изключително щастлив от успеха в Австрия. Шефът на Мерцедес се надява неговият отбор да продължи възходящото си представяне и в последния от тройката рейс уикенди в Европа. Волф добави, че в Мерцедес са се възползвали от възможностите, които са се отворили в последната надпревара. Той също така не пропусна да подчертае ролята, която всички са изиграли, за да стане този успех възможен.

„В екипа има голяма енергия и импулс. Резултатът от миналия уикенд само допринася за това. Постепенните ни успехи ни доближиха до челото и ни превърнаха в редовни претенденти за подиума. Всичко се дължи на упоритата работа на всички в Бракли и Бриксуърт през последните месеци“, сподели Волф.

Победата на Ръсел в Австрия не беше постигната само благодарение на чистото темпо. Но от друга страна се показа напредъка, постигнат с F1 W15 през последните седмици.

„Възползвахме се от възможностите, които се появиха, за да грабнем победата. Движехме се самотно трето място на пистата и не бяхме толкова далеч от водещата двойка.“

„Когато те се удариха, ние бяхме там, за да се възползваме. В резултат на това отиваме на Силвърстоун, окуражени от постигнатото от уикенда в Австрия“, добави шефът на Мерцедес.

Волф вярва, че през изминалия уикенд само ще подтикне отбора към още по-голям напредък. Въпреки това все още има разлика спрямо тимовете в челото, която трябва да бъде преодоляна .

„Съсредоточени сме върху поддържането на тази положителна траектория и редовното участие в борбата за победи. Всички сме оптимистично настроени, че можем да постигнем това“, каза още Волф.

Силвърстоун е едно от най-успешните писти за Мерцедес. Германският производител печели първата си победа на това трасе благодарение на Нико Розберг през 2013 г. След това Мерцедес триумфира благодарение на Люис Хамилтън през 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020 и 2021 г. През последните две години Мерцедес не спечели, но поне имаше представител на подиума

„Това е едно от най-популярните трасета в календара. Тъй като е толкова близо до нашите технически центрове в Бракли и Бриксуърт, Силвърстоун е донякъде домашно състезание за нашия отбор. Затова винаги е фантастично да видиш членовете на заводския ни екип по трибуните.“

„Британските фенове също ще бъдат там, за да подкрепят отбора, както Люис, така и Джордж. Атмосферата тук всяка година е изключителна.“

Накрая Волф очаква още една близка надпревара между водещите отбори този уикенд.

„Битката в челото е напрегната. Ще трябва да сме на висота, за да се борим отново за подиума. Това е нашата цел и ние сме развълнувани за предстоящото предизвикателство“, заключи Тото Волф.