Начало Автомобилни новини Volkswagen показа малко от новия Transporter

Volkswagen показа малко от новия Transporter

258
0
Transporter PanAmericana

Седмото поколение на Transporter ще разчита на традиционните предимства на модела – трайност,  издръжливост и стилна, привлекателна външност.

Първа по-конкретна официална информация и снимки на седмото поколение на Transporter бяха представени от Volkswagen Лекотоварни автомобили в Хановер. Разкрити бяха и подробности за PanAmericana  – популярна и практична версия на модела. Още от създаването си Volkswagen Bus, или Transporter, се сдобива с репутация на здрав и практичен автомобил. Първите му поколения са се превърнали в символ на една епоха и се смятат за автомобилна икона.

Главният дизайнер на Volkswagen Лекотоварни автомобили Алберт Кирцингер:  Днес в лицето на седмото поколение на нашия Transporter ние успяхме да създадем поредния модел, който отговаря точно на тези критерии – здрав автомобил с изключително естетичен дизайн. Новата генерация следва неотклонно класическата ДНК на оригиналния „Були“, но въплъщава и стъпките, които предприехме за систематично усъвършенстване в дизайна – подход, който е особено ясно изразен при новата PanAmericana. Още първата, базирана на T5 версия PanAmericana създаваше невероятно впечатление за превъзходство и недосегаемост. Отражение на този чар и това усещане за неустоима привлекателност можете да откриете и във всеки детайл на новата PanAmericana.

Transporter запазва стилистичната си идентичност

Според главния дизайнер водеща идея в оформлението е запазването на стилистичната идентичност на Transporter без компромиси с практичността. Новата версия PanAmericana демонстрира това със страничните панели за движение в пресечен терен. Те са полезни с   функцията си за защита на каросерията и едновременно с това демонстрират изчистен и прецизен дизайн.

Новото издание на PanAmericana ще дебютира на пазара с 19-цолови джанти Indianapolis като част от серийното оборудване. Новите джанти се отличават с блестящо полирана външна повърхност и черно лаково покритие на спиците. Според Кирцингер „дори да скриете емблемата VW върху централните капачки, джантите Indianapolis ще останат разпознаваема част от Transporter и Volkswagen.

Още първият Transporter привличаше вниманието със своите кръгли, „ококорени” очи. Те направиха физиономията му жива и придаваха приветливо изражение на лекотоварния модел, който предизвикваше симпатии. Новото поколение на Transporter също има неповторимо лице. Неговите ярки черти отново се дължат на забележителния дизайн на светлините, посочва Алберт Кирцингер.

PanAmericana ще излезе на пазара оборудвана серийно с върховата версия на новата система за предните LED светлини. На ярките LED фарове ще могат да разчитат и собствениците на базовите версиите на новото поколение Transporter. Светлинната графика на новите комбинирани задни LED светлини на PanAmericana също не оставя съмнение, че пред вас се движи именно Transporter.  По желание на клиента седмото поколение на модела ще се доставя и с електрическа системата на задвижване.