Начало Автомобилни новини Volkswagen T-Roc R – Нова върхова версия на компактния кросоувър

Volkswagen T-Roc R – Нова върхова версия на компактния кросоувър

266
0
Volkswagen T-Roc R
Volkswagen T-Roc R

Автомобилният производител със седалище във Волфсбург ще представи на Международното автомобилно изложение в Женева (7-17 март 2019) Volkswagen T-Roc R. Това е най-новият топмодел в успешно развиващата секросоувър продуктова линия на германската марка.

Разработеният от експертите на отдела Volkswagen R мощен модел може да се похвали с наистина впечатляващи динамични характеристики. Това са 4-цилиндровият двигател TSI с работен обем 2,0 литра. И доказаната TSI технология на Volkswagen развива максимална мощност от 221 кВт/300 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Нм.

Той разполага със система за двойно предаване 4Motion и включена в стандартното оборудване 7-степенна DSG трансмисия с два съединителя. Тази комбинация осигурява отлично ускорение без загуба на сцепление. Volkswagen T-Roc R се ускорява от 0 до 100 км/ч за време 4,9 секунди. Максималната скорост е ограничена електронно до 250 км/ч.

Спортната ходова част (с намален клиренс) осигурява идеално поведение на пътя. А включеното в стандартното оборудване прогресивна кормилна уредба играе важна роля в осигуряването на отлична динамика.

Спирачната система със 17-цолови дискове, която досега се предлагаше само при Volkswagen Golf R Performance на свой ред осигурява висока ефективност при спиране.

Сред възможностите за избор на режим на шофиране е и специалният състезателен режим, който гарантира особено динамично преживяване на пътя. Тези професионални характеристики се допълват и от функцията „launch control” за оптимален старт. Тя осигурява отлично сцепление при ускорение с максимална тяга и съответния режим на работа на системата за контрол на стабилността ESC (Electronic Stability Control).

Тя може да бъде изключена ръчно, за да позволи екстремно динамичен стил на шофиране на ръба на възможното. Благодарение на спортното поведение на пътя и специфичния си дизайн, версията T-Roc R предлага перфектна комбинация от динамични характеристики и индивидуален стил на живот.