Начало Автомобили Volvo Cars и Luminar показват иновативна технология за автономно управление

Volvo Cars и Luminar показват иновативна технология за автономно управление

48
0

Volvo Cars и Luminar – водещата стартъп компания в областта на разработването на технологии за автономни превозни средства, демонстрират най-модерната сензорна технология LiDAR по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис Automobility LA 2018. Разработването на LiDAR технологията, която използва импулсни лазерни сигнали, за да засича обекти, е изключително важен елемент от създаването на безопасни автономни автомобили.

Иновацията позволява на автономните коли да се управляват безопасно в натоварени трафик ситуации и да възприемат сигнали на дълги разстояния и при по-високи скорости. Технологии като LiDAR могат да помогнат на Volvo Cars да превърне в реалност визията си за автономното пътуване, представена с концепцията 360с по-рано тази година.

Разработването на модерната технология LiDAR е един от многото начини, по които Volvo Cars работи съвместно с партньорите си за безопасното представяне на напълно автономни автомобили. Новите възможности за възприемане на сигнали, разработвани съвместно от Luminar и Volvo Cars, позволяват на системата в автомобила да разпознава различни позиции на човешкото тяло в детайли, включително да различи краката от ръцете – нещо, което досега не е било възможно с такъв тип сензори. Технологията ще може да засича обекти на разстояние до 250 м – обхват, много по-голям от всяка друга настояща LiDAR технология.

„Автономните технологии ще отведат безопасното шофиране на ново ниво, отвъд границите на човешките възможности. Това обещание за усъвършенстване на безопасността обяснява защо Volvo Cars иска да бъде лидер в областта на автономното управление. В крайна сметка, технологията ще донесе много нови ползи на нашите клиенти и на обществото като цяло“, заяви Хенри Грийн, вицепрезидент, „Проучване и развитие“ във Volvo Cars. – „Luminar споделя нашата амбиция да превърнем тези ползи в реалност и новата технология е следващата важна стъпка от този процес“.
„Екипът по проучване и развитие на Volvo Cars се движи с впечатляващо темпо, за да разреши най-съществените проблеми в разработването на автономно управление, което да извади шофьора от процеса и в крайна сметка да позволи внедряването на автономната технология в реални потребителски превозни средства“, заяви Остин Ръсел, откривател и главен изпълнителен директор на Luminar.

По-рано тази година Volvo Cars сключи споразумение с Luminar чрез инвестиционния фонд на компанията – Volvo Cars Tech Fund, който финансира технологични стартъпи с голям потенциал. Тази първа технологична програма на фонда задълбочава сътрудничеството на Volvo Cars с Luminar, фокусирано върху разработването и тестването на техните сензорни технологии във Volvo автомобили.

През септември тази година Volvo Cars представи концепцията 360с – цялостна визия за бъдеще, в което пътуването е автономно, електрическо, свързано и безопасно. Визията представя четири възможности за употреба на автономното превозно средство – като място за спане, като мобилен офис, като всекидневна и като място за забавление. Всички тези възможности напълно преосмислят начина, по който хората пътуват. 360с представя и предложение за въвеждане на глобален стандарт за безопасно общуване между автономните превозни средства и останалите участници в движението на пътя.

На тазгодишния автосалон Automobility LA ще има специално място за демонстрация на 360с и визията за автономно пътуване чрез виртуална реалност.