Начало Автомобили Волво представя 7 нови ековерсии на моделите си

Волво представя 7 нови ековерсии на моделите си

56
0

Повече от 80 години Volvo спасява човешки животи при пътно-транспортни произшествия. Сега шведската компания се изправя пред ново предизвикателство – да опази околната среда от вредните въглеродни емисии.

Volvo Cars показа напредъка си в тази нова инициатива още миналата година по време на автомобилното изложение в Париж. Тогава за първи път бяха показани новите еко версии на моделите С30, S40 и V50. Интересно е, че те са обозначени със специална емблема DRIVe, която е символ за тяхната екологичност. Производството на трите еко модела започна през ноември 2008 г.

Забележително е, че новата еко версия DRIVe намалява разхода на гориво до абсолютен минимум – под 4,5 литра на 100 км. Въглеродните емисии също са редуцирани до невероятните 115 грама за C30 и 118 грама на километър за S40 и V50.

На автомобилното изложение в Женева следващия месец, компанията ще покаже не три, а цели седем модела с емблемата DRIVe. Новата еко система ще бъде внедрена в още четири модела – V70, S80, XC60 и XC70. Всички те са вече абсолютен лидер в сегментите си по отношение на разход на гориво и екологичност. За да минете 100 километра с V70 или S80, ще са ви необходими само 4,9 литра дизел и 6.0 литра, ако решите да минете същия пробег с XC60 или XC70. Разходът на въглеродни емисии е също не по-малко впечатляващ – 129 грама на километър за първите два модела и 159 грама за двата представителя на XC гамата. И при четирите модела е налице подобрение в разхода на гориво между 15-18% в сравнение със стандартните двулитрови турбо-дизелови двигатели.

Според Volvo в следващите две години допълнителните нововъведения в автоматичната скоростна кутия ще подобрят разхода на гориво с още 7%.
Тези оптимизации на пръв поглед изглеждат незначителни, но когато ги съберете заедно, ще бъдете изумени от резултата. Въглеродни емисии под 120 грама на километър е отлично постижение.

Всички ние във Volvo се гордеем много с факта, че ние сме първите, които успяхме да постигнем това без компромиси по отношение на комфорта, характерен за нашия премиум сегмент”,
заяви Магнус Йохансон, вицепрезидент на отдела за изследвания и развитие във Volvo Cars.