Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Все още има какво да се подобрява във Формула 1, смята Хамилтън

Все още има какво да се подобрява във Формула 1, смята Хамилтън

63
0
Люис Хамилтън

Формула 1 има още някои проблеми, които трябва да разреши, заяви Люис Хамилтън. Неговият двубой със съотборника му в Мерцедес Нико Розберг по време на Гран при на Бахрейн бе много обсъждан след финала и приет като демонстрация, че надпреварите в спорта все още са интересни.

И Хамилтън, и Розберг коментираха, че битката им на Сахир е стъпка в правилната посока за оборване на критиците. Англичанинът обаче допълни днес, че не бива хората в Гран при да се успокояват заради едно добро състезание.

В нашия спорт, а и в спорта като цяло, един добър ден променя много мнения и възприемането на цялата ситуация. Показва, че има надежда, но съществува и още потенциал за подобрение – обясни Хамилтън.

Той допълни, че е видял отделни моменти от състезанието на Сахир и смята, че то наистина е било вълнуващо:

Изкарах известно време у дома със семейството си след надпреварата в Бахрейн. Гледахме някои моменти. Беше интересно да наблюдавам битките между екипи и съотборници. Както казах, беше малко като картинг състезание. Това не се вижда често. В картинга нямаш аеропритискане – само механично сцепление, така че можеш да следваш съперника, да водиш битки гума до гума. Това прави нещата по-вълнуващи като цяло. Дали ще продължи така (в F1)… Беше страхотна надпревара – надявам се на още такива през сезона. Всеки човек, когото видях обаче – на летище, в супермаркет, навсякъде – е просто във възторг и безкрайно развълнуван от последния Гран при старт. Хората все още говорят за него и това е страхотно. Сигурен съм, че сме спечелили някои фенове, накарали сме други да гледат. Мисля, че сме сторили нещо наистина добро за спорта.