Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Все още не е ясно откъде дойде бутилката на пистата във Валенсия

Все още не е ясно откъде дойде бутилката на пистата във Валенсия

32
0

В неделя станахме свидетели на това как няколко минути подред пилотите трябваше да минават съвсем близо до бирена бутилка, която се появи на пистата във Валенсия по време на 27-мата обиколка от надпреварата.

След разразилия се скандал с изпреварването на сейфтикара от страна на Люис Хамилтън и катастрофата на Марк Уебър, този проблем остана малко по-встрани от вниманието. Вероятно обаче именно проблемите на Фернандо Алонсо заради нарушаването на правилата от страна на Хамилтън е провокирало фен на испанеца да хвърли бутилката на пистата. Въпросът обаче e в това, че най-близката трибуна до завой номер 16 е на няколкостотин метра от мястото, на което видяхме бутилката.

Бившият мотоциклетен пилот Хорхе Мартинез „Аспар“, който оглавява фирмата промоутър на състезанието – Валмор Спорт, пък заяви тези дни, че и на него не му е ясно откъде точно е дошла тази бутилка.

„Не сме сигурни как точно се озова там. Ако някой я беше хвърлил, тя щеше да се счупи. Това обаче със сигурност е нещо, което не трябваше да се случи. Но пък  може да се случи навсякъде“, заяви Аспар, който също така уточни, че за догодина организаторите на Гран при на Европа планират три промени по трасето във Валенсия, които според тях ще увеличат изпреварванията.