Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Все още ни е нужно аеропритискане, коментира Магнусен

Все още ни е нужно аеропритискане, коментира Магнусен

28
0
Кевин Магнусен

Седми и 11-ти финишираха в Гран при на Австрия пилотите на Макларън Кевин Магнусен и Дженсън Бътън.

Рейсинг директорът на отбора Ерик Булие отново заяви след финала на Ред Бул Ринг, че тимът върви в правилната посока по отношение развитието на MP4-29. Той призна, че напредъкът не е голям, но все пак имало прогрес.

Наистина си мислех, че ще се класираме шести днес, но Серхио [Перес] просто бе твърде бърз в края на състезанието – коментира Магнусен. – Това не бе чак толкова добре, но е положително, че имаме подобрение. Този уикенд отбелязахме прогрес. Все още трябва да натискаме, нужно ни е достатъчно добро аеропритискане. Смятам, че извлякохме максимума от болида този уикенд. Трудно е да се бориш в средата на колоната, но ще се справим. Отстрани е може би трудно да се види, но повярвайте ми, непрекъснато бележим напредък.

Бътън потегли от 11-та позиция на грида и на финала бе на същото място. Той призна, че се е надявал да напредне с някоя и друга позиция днес, но изпреварванията не били леки.

Избрахме различна стратегия – тръгнахме с по-твърдите гуми, но не се получи добре. На старта Нико [Хюлкенберг] ме избута настрани на излизане от първи завой – нямаше нужда, тъй като имаше място и за двамата. Тогава загубих позиции. От там нататък състезанието ми бе да съм във влакче от коли, да чакам тези пред мен да спрат в бокса и да се опитам да накарам стратегията ми да проработи. Не можах. Беше дълъг следобед с недобър резултат и сега гледам напред към Силвърстоун – каза още Дженсън.