Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всички са постигнали целите си за теста на Силвърстоун, смятат Пирели

Всички са постигнали целите си за теста на Силвърстоун, смятат Пирели

23
0
Давиде Ригон

Екипите от Формула 1 приключиха тестовете си на пистата Силвърстоун, където имаха възможност да изпробват новите гуми на Пирели. Последните спецификации са с миналогодишната конструкция и тазгодишните смеси и ще бъдат използвани от Гран при на Унгария нататък в шампионата.

След трите дни изпитания отборите разполагат с голямо количество информация, която могат да използват през останалата част от сезона. Титулярните пилоти на екипите провеждаха проби точно за доставчика на гуми според предварително предоставен от Пирели план. Като цяло изводите на финала бяха, че няма големи изненади в представянето с новите спецификации. Според италианската компания това се дължи и на факта, че тимовете разполагат с данните си от миналия сезон.

Смятаме, че всички постигнаха целите си, поставени за трите дни тестове на Силвърстоун. Ние извлякохме максимума от предоставената ни възможност да съберем данни, които ще ни помогнат да посрещнем максимално добре нуждите на отборите от Формула 1 в бъдеще. Модерните симулационни технологии са на изключително високо ниво, но някои неща все още могат да се разберат единствено от излизане на писта с подходяща кола. Затова бихме искали да благодарим на всички отбори и управляващата организация за съдействието им – коментира спортният шеф на Пирели Пол Хембри.

Той каза още, че всичко с гумите е било наред през дните на изпитанията, както и че не бива да се правят сравнения между постигнатите на тях времена и тези от проведената по-рано Гран при на Великобритания.

Условията на трасето бяха различни в двата случая. Доказаните представяне и издръжливост в комбинация със скоростта на тазгодишните смеси пък би трябвало да доведат до различни стратегии в предстоящите надпревари. Отборите вече имаха много данни от миналата година. Пробите на Силвърстоун демонстрираха поведението и ефектите на гумите с колите от 2013 г. – допълни Хембри.

На английската писта бяха доставени 344 комплекта гуми, от които екипите използваха 224 (18 софт, 85 медиум, 107 хард, 15 прототипен хард). Най-дългите серии със съответните типове са както следва: 17 обиколки с хард, 18 с прототипен хард, 16 с медиум, 11 със софт.