Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всички тимове с мотори Мерцедес ще ползват последната спецификация в Австралия

Всички тимове с мотори Мерцедес ще ползват последната спецификация в Австралия

42
0

Всички отбори във Формула 1, които използват задвижващи системи на Мерцедес, ще разполагат с най-новата спецификация на агрегата за първото състезание от сезона в Австралия.

В последните дни се появиха слухове, че заради съмнения в надеждността немският концерн може да забави използването на последната версия на двигателя. Опасенията били свързани с потенциален проблем на коляновия вал.

Според източници на motorsport.com от Мерцедес са потвърдили, че 2-та клиентски отбора – Форс Индия, Уилямс, ще ползват същите мотори, с които ще разполагат Люис Хамилтън и Валтери Ботас. По време на първата седмица от тестовете екипите с немски мотори имаха малки проблеми, но се смята, че те са лесно решими и няма нищо притеснително.

Пак според информация на същата медия през зимата от Мерцедес са направили големи промени по задвижващата си система, в резултат на които мощността е нараснала с цели 70 конски сили. Затова Андрю Грийн от Форс Индия каза още преди изпитанията, че в Мерцедес са направили безпрецедентна стъпка напред по отношение на мотора.

Тази стъпка не можа да се види в Барселона, където Хамилтън и Ботас не постигнаха най-добрите времена за всички дни, а това сториха Райконен и Фетел от Ферари. Смята се обаче, че двамата са карали със занижени режими на двигателя и не са разкрили истинския потенциал на колата.