Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всички в Австрия се вълнуват, че Формула 1 се завръща, сподели Калтенборн

Всички в Австрия се вълнуват, че Формула 1 се завръща, сподели Калтенборн

43
0
Адриан Сутил,Мониша Калтенборн

Шефът на Заубер Мониша Калтенборн се присъедини към мненията, че връщането на Формула 1 в Австрия е чудесно.

В падока има много представители на страната, при това на сериозни постове: трикратният световен шампион Ники Лауда е председател на борда на Мерцедес F1, Тото Волф е спортен директор на целия концерн Мерцедес и бизнес изпълнителен директор на тима в F1, Хелмут Марко е съветник и член на борда на Ред Бул Рейсинг и т.н. Самата Мониша Калтенборн е родена в Индия, но е с двойно гражданство – индийско и австрийско. Тя е възпитаничка на виенския университет.

В моите спомени Формула 1 винаги е присъствала в Австрия. При толкова пилоти от страната в спорта темата задължително присъстваше в медиите. Показваха се състезания, имаше много информация за състезатели, отбори и т.н. Затова смятам, че хората се почувстваха зле, когато надпреварата в страната спря да се провежда. И сега всички се вълнуват, че се връща. Според мен е страхотно, че отново ще има Гран при на Австрия – сподели Калтенборн.

Пилотите на Заубер Адриан Сутил и Естебан Гутиерес се надяват на по-добро представяне там. Техният сезон не върви много добре – двамата са съответно 17-ти и 19-ти във временното генерално подреждане на състезателите, като нямат спечелени точки. Немският пилот има 4 отпадания от 7 проведени досега старта, а най-добрата му позиция е 11-то място, постигнато в Австралия. Гутиерес е с 3 незавършени състезания и най-добро 12-то място (също от Мелбърн).

Беше добре, че завърших в Канада и че извлякох максимума от колата – коментира Сутил. – Надявам се сега да надграждаме върху това и да отбележим прогрес във всички области. Мотивацията ми е силна и гледам с нетърпение към уикенд в Шпилберг. Познавам пистата – карал съм там в други етапи от кариерата си – и наистина я харесвам.

Гутиерес ще учи трасето на място, както и немалка част от колегите му в падока. Това обаче съвсем не го притеснява:

Интересно е да има нови трасета в календара. Миналата година се появиха доста такива, където карах за първите път. Тази конфигурация е бърза, така че ще ми хареса.