Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всичко е трудно досега в Австрия, каза Рикиардо; Фетел: Нямаше проблем, не...

Всичко е трудно досега в Австрия, каза Рикиардо; Фетел: Нямаше проблем, не бях бърз

33
0
Даниел Рикиардо

Трудна квалификация изкара отборът на Ред Бул на пистата, носеща неговото име.

Даниел Рикиардо ще се нареди пети на старта за Гран при на Австрия. Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел пък предизвика сензация, като не продължи битката след Q2 и остана 13-ти.

Беше трудна квалификация. Всъщност всичко е доста трудно през целия уикенд досега. Чувството бе, че трябваше да изстискам всичко от колата, за да вляза в топ 5, което успяхме да сторим днес. До момента постоянно изоставаме. Моите уважения към останалите отбори – те успяха да настроят добре автомобилите си добре, докато ние просто трябва да продължим да натискаме. Пето място бе най-доброто възможно в днешната сесия – коментира австралийският пилот, който днес за шести път изпревари съотборника си в проведените до момента осем квалификации.

Пето място бе максимумът и според шефа на тима Кристиан Хорнер. Той заяви, че Даниел е извлякъл абсолютно всичко от колата си и продължи:

Себастиан се бореше да намери скорост в един бърз тур. Очевидно е разочароващо, че не стигна до Q3. По-окуражаващото е, че състезателното ни темпо изглежда по-добро. Надяваме се с повишението на температурите да можем да се борим по-силно в домашния си старт.

Самият Фетел отбеляза, че Рикиардо днес е бил по-бърз от него в пети завой, а втори преминава по-добре през всички сесии до момента.

Нямаше проблем (в колата), просто не бях достатъчно бърз. Ще видим как ще се получат нещата в състезанието. Дано тогава направим крачка напред и успеем да изпреварим някои болиди – допълни германецът.