Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всичко в новата кола е съобразено с Хонда, твърди Марко

Всичко в новата кола е съобразено с Хонда, твърди Марко

1510
0
Ред Бул 2019
снимка: Клайв Мейсън/Ред Бул Контент Пуул

Всичко в новата кола на Ред Бул е съобразено със задвижващата система на Хонда. Това твърди главният съветник на тима д-р Хелмут Марко. От тази година японците ще доставят двигатели и на големия отбор на „биковете“.

Автомобилът RB15 беше представен и изпробван от Макс Верстапен вчера. Той бе с необичайна цветова схема, която обаче ще бъде само временна и няма да остане същата когато започнат състезанията.

„Двигателят на Хонда имаше повече мощност от този на Рено в края на миналия сезон, каза Марко пред Ауто Билд. – А те се подобриха още повече през зимата. Колата вървеше перфектно от началото на шейкдауна. Новата ни кола е типична за Ейдриън Нюи. Но всичко е направено, имайки предвид мотора на Хонда. Включително отворите за охлаждането.

-Цифрите, които видяхме, са много позитивни и ни карат да сме оптимисти. По отношение на мощността, за първи път можем да кажем, че имаме специален режим на мотора. Надявам се, че това ще бъде достатъчно за нас да сме в челото. Вярваме, че това, което сме постигнали, е нещо голямо.“