Начало Автомобили Всяка нова Toyota с Wi-Fi интернет, обявиха на Автомобилен салон София 2013

Всяка нова Toyota с Wi-Fi интернет, обявиха на Автомобилен салон София 2013

119
0

Всеки нов автомобил Toyota в България ще бъде оборудван с Wi-Fi интернет, бе обявено в рамките на Автомобилен салон София 2013. Иновацията влезе в сила от 15 юни, като нашата страна е първият пазар, на който тя се въвежда.

Всеки нов автомобил Toyota, закупен в България от официален представител на марката, ще бъде оборудван със специален 3G/Wi-Fi интернет трансийвър, който едновременно приема високоскоростен 3G мобилен интернет чрез SIM карта и го разпръсква чрез Wi-Fi в купето на автомобила до устройства като мобилни телефони, таблети или лаптопи. Устройството е специално проектирано за работа в автомобили в широк температурен диапазон от -20 до +65 градуса по Целзий. Активира се при стартиране на автомобила, излъчва кодиран Wi-Fi сигнал и подлежи на настройки на име и парола за достъп, като всеки домашен рутер.

На 21-ото поред автомобилно изложение премиера има и Prius+ – поредният хибриден модел в гамата на Toyota. С него възможните варианти се обогатяват с още един модел – първият седемместен ван, пълен хибрид в Европа с комбиниран разход 4.1 л/100 км и CO2 емисии 96 г/км. Prius+ ползва право на данъчен кредит, 2500 лева хибридна преференция от Toyota, безплатно техническо обслужване за 5 години или 100 000 км, както и специалните лизингови условия на Toyota Hybrid Optimal Leasing.

Prius Plug-In Hybrid пък за пръв път се представя като технология на българските фенове по време на Автомобилен салон София 2013 и предлага възможност за тест драйв.

Новото, трето поколение на Lexus IS пък стартира продажби в България и Европа с две версии – спортен седан пълен хибрид IS 300h и бензинова версия IS 250.

През 2004 г. Lexus създаде първия луксозен хибрид – RX 400h, а днес е единственият автомобилен производител в света, който предлага 100% хибридна гама от 5 модела: CT 200h, IS 300h, GS 450h, RX 450h, LS 600h. Така вече всеки модел на Lexus в България и Европа се предлага с пълно хибридно задвижване.

Lexus в България води целенасочена политика на поощряване на избора на хибридната технология от българските клиенти. Затова от 2013 г. моделите Lexus с хибридно задвижване в България са по-изгодни от конкурентните луксозни модели с конвенционално дизелово или бензиново задвижване и сходна мощност.

Новият IS 300h не прави изключение. Като всички останали хибридни модели на Lexus, IS 300h стартира с много богато серийно оборудване и впечатляващо достъпна цена 73 950 лв. с ДДС. Топверсията на модела е спортната модификация F Sport с ексклузивно интериорно оборудване, окачване и екстериор, доплащането за която е в размер на 22 950 лв.