Начало Formula 1 News Втора редица и надежда за подиум за Алонсо

Втора редица и надежда за подиум за Алонсо

14
0

Отново с великолепно темпо двукратният световен шампион Фернандо Алонсо (Рено) се класира на втора редица на грида за Гран при на Франция. Испанецът даде четвърто време, но заради наказанието на Люис Хамилтън (Макларън) ще отиде на трета позиция за старта.
Времената бяха много близки днес – и в първата, и във втората част на квалификацията, но стигнах до последния сегмент, като при това бях в състояние да дам добро постижение. Болидът е наистина по-добър и за първи път този сезон имаме истински шанс да се борим за подиум – заяви Алонсо.
Мнението му бе споделено и от директора на инженерния отдел Пат Саймъндс, който освен това отбеляза, че Нелсън Пикет е изпуснал последния квалификационен сегмент за едва 5 стотни от секундата. Бразилецът от своя страна се оплака от меките гуми, с които очаквал по-добро представяне, но не се получило.
Поне ще имаме шанс да построим идеалната стратегия за утрешното състезание и се надявам да има полза от това, тъй като тук е особено трудно да се изпреварва – допълни Пикет.
Малко след края на квалификацията пък Алонсо в компанията на пилотите на Ред Бул Дейвид Култард и Марк Уебър отиде при Бърни Еклестън, за да обсъдят проблема със суперлицензите за Формула 1. Състезателите недоволстват от високата стойност на разрешителното – 10 000 евро плюс по 2000 за всяка спечелена от предходния сезон точка. Преди уикенда за Гран при на Франция дори се заговори за стачка, но повечето пилоти успокоиха нещата с твърдението, че до ефективни действия едва ли ще се стигне.