Начало Избрани Норис пред Льоклер и Сайнц във втората тренировка на пистата Марина Бей

Норис пред Льоклер и Сайнц във втората тренировка на пистата Марина Бей

1366
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Пирели

Ландо Норис беше най-бърз във втората тренировка на пистата Марина Бей. Пилотът на Макларън записа обиколка за 1:30.727 мин. Втори и трети в сесията финишираха Шарл Льоклер и Карлос Сайнц от Ферари.

Условията преди началото на втората петъчна тренировка бяха различни спрямо тези в първата. Температурата на въздуха беше 30 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 33. Слънцето на пистата Марина Бей вече беше залязло и отстъпило мястото на големия брой прожектори.

Всички пилоти напуснаха бокса след началото на тази толкова важна тренировъчна сесия. Условията тук се очаква да бъдат много сходни с тези в неделната Гран при. Разбира се, тогава се очакват валежи, които могат да разбъркат нещата.

Перес пресече бялата линия на излизане от бокса, докато Верстапен се оплака от проблем с радиото. Льоклер поведе след първите 10 мин. от сесията на Марина Бей с време за 1:32.788 мин. с гуми медиум. Рикиардо на свой ред поведе, преди да бъде изместен от Сайнц. Испанецът закова хронометъра на 1:32.644 мин

Албон заемаше първото място 15 мин. след началото на втората свободна тренировка на Марина Бей. Пилотът на Уилямс записа време за 1:32.238 мин. с гуми медиум. Втори и трети бяха Ръсел и Цунода. Льоклер и Сайнц бяха четвърти и пети. Верстапен излезе извън трасето, докато Колапинто сбърка бокса.

В следващите минути пилотите сложиха меки гуми и започнаха да подобряват времената си. Норис поведе в класирането с време за 1:30.727 мин. Втори на по-малко от десета остана Льоклер. Трети и четвърти бяха Цунода и Пиастри. Хамилтън продължаваше да се бори със своя крайно нестабилен автомобил. Седемкратният световен шампион се намираше извън топ 10. Сайнц даде трето време и се нареди точно зад Льоклер.

Норис остана начело в началото на втората половина от тренировка №2 в Марина Бей. Времето на британеца остана непостижимо за неговите съперници. Втори беше Льоклер, следван от Сайнц, Цунода, Пиастри, Рикиардо, Ръсел, Перес, Албон и Хюлкенберг. Хамилтън, Алонсо и Верстапен се намираха извън челната десетка. Пилотът на Уилямс облиза стената, но успя да продължи напред безпроблемно.

В последните 20 мин. пилотите от F1 започнаха да правят дълги серии с обиколки на пистата в Сингапур. Следователно нямаше подобрения на времената в таблицата. Сайнц пък беше недоволен от поведението на своите спирачки. Перес допусна грешка на спирането за първите два завоя и мина през зоната за сигурност.

До края на втората петъчна тренировка в Марина Бей нямаше размествания в челото. Следователно Норис остана начело, следван от Льоклер, Сайнц, Цунода и Пиастри. Местата до челната десетка бяха допълнени от Рикиардо, Ръсел, Перес, Албон и Хюлкенберг. Пилотът на Мерцедес се удари в последните минути и предизвика развяване на жълти флагове. Ръсел успя да се добере до бокса, макар и без предно крило.