Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер пред Перес и Хамилтън във втората свободна тренировка в Баку

Льоклер пред Перес и Хамилтън във втората свободна тренировка в Баку

3665
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер беше най-бърз във втората свободна тренировка в Баку. Пилотът на Ферари записа обиколка за 1:43.484 мин. Втори на само 6 хилядни остана Серхио Перес от Ред Бул. Трети на 66 хилядни от Льоклер остана Люис Хамилтън с Мерцедес.

Чудесни бяха условията преди началото на втората тренировка на уличната писта в Баку. Температурата на въздуха беше 29 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 39. Нямаше вероятност за валежи по време на сесията. По асфалта имаше повече отложена гума заради квалификацията от F2, която се проведе след края на първата тренировка.

Почти всички пилоти излязоха на пистата след светването на зеления светофар на изхода на бокса. Льоклер също беше на трасето, след като претърпя катастрофа в първата тренировка. Колапинто продължаваше да стои в бокса, както и Ръсел и Гасли.

Перес поведе след първите 10 мин. от втората петъчна тренировка в Баку. Втори и трети бяха Хамилтън и Верстапен. Нидерландецът се оплака от сериозно завиване на неговия болид. Льоклер пък направи няколко тура, след което се прибра в бокса. Пилотът на Ферари се оплака, че колата му не може да се движи направо. Верстапен допусна грешка при спирането за един от завоите, но успя да избегне удар с бариерата

Сайнц заемаше първата позиция след изминаването на 1/3 от втората свободна тренировка в Баку. Испанецът записа обиколка за 1:44.323 мин. Зад него се намираха Перес, Хамилтън, Верстапен, Албон, Норис, Алонсо, Цунода, Пиастри и Хюлкенберг. Льоклер продължаваше да стои в бокса и механиците да работят по неговия автомобил. Ръсел също не беше записал скоростна обиколка.

В следващите минути пилотите от F1 сложиха меките гуми на Пирели. Сайнц подобри постижението си и записа 1:43.950 мин. Верстапен даде второ време. Нидерландецът отново летеше в първите два сектора, но губеше време на дългата старт-финална права. Норис също беше в летяща обиколка, но беше блокиран от Гасли в последните завои на трасето. Френският пилот се оплака от проблем с батерията.

Сайнц продължи да води след преполовяването на втората свободна тренировка по улиците на Баку. Втори на 33 хилядни беше Пиастри. Трети беше Верстапен, следван от Хамилтън, Перес, Беърман, Цунода, Алонсо, Албон и Колапинто. Льоклер се върна на пистата и правеше обиколки с гуми медиум, докато Ръсел- с хард.

Перес продължи да показва силно темпо в тренировка №2 в Баку. Мексиканецът оглави класирането с обиколка за 1:43.490 мин. Същевременно Верстапен продължаваше да се бори със своя автомобил и навлезе в зоната за сигурност на трети завой. Льоклер пък допусна грешка при навлизането в „старата част“ на пистата.

Перес продължи да води в следващите десетина минути от сесията в Баку. Хамилтън даде второ време и остана на едва 60 хилядни от времето на мексиканеца. В топ 5 влизаха Сайнц, Верстапен и Пиастри. Колапинто целуна стената на влизане в най-бавната секция на пистата. Аржентинецът успя да продължи напред, без да има сериозни щети по своя болид.

Льоклер зае първото място около 13 мин. преди финала на сесията. Пилотът на Ферари записа време за 1:43.484 мин. Втори на само 6 хилядни беше Перес. Същевременно Сайнц и Норис допуснаха грешки в различни части на пистата.

До края на втората тренировка в Баку нямаше размествания в челото. Следователно Льоклер завърши на първа позиция в сесията, плътно следван от Перес и Хамилтън. Четвърти и пети финишираха Сайнц и Пиастри. В топ 10 влязоха Верстапен, Строл, Хюлкенберг, Ръсел и Беърман.