Начало Картинг Втори манш в Солун

Втори манш в Солун

69
0

Mini

Вторите 12 обиколки в днешната надпревара не донесоха изненади. Най-малките ни представители се бориха достойно. Успяха да се придвижат напред при старта, и в крайна сметка финишираха с една позиция по-напред – на десето Адриан Петров и съответно на осемнадесето място Светла Иванова.

KF3

Нашето момче Лъчезар Иванов стартира от шеста позиция. За съжаление бе ударен на първия завой, веднага след старта, завътря се и остана след всички. С добро каране успя да застигне колоната. Изпревари сръбския представител и след отпадане на гърка Коканидис и румънеца Дугаесеску зае единадесета позиция.

Лъчезар Иванов участва за пръв път в клас KF3 и показа отлично каране и ще бъде една от нашите надежди за добро представяне през следващите състезания.

KF2

Стефано отново имаше проблем на старта и остана пети в края на първата обиколка. В следващите турове показа класа, като изпревари трима гръцки пилоти по пътя си към втората позиция. За съжаление отново не можа да достигне гърка Георгиос Каракулас, който спечели старта.
Тодор Батков стартира отлично и се придвижи от единадесета стартова позиция до осмо място. В десетата обиколка остана десети, но си върна една позиция и след отпадане на сърбина Петер Янич (тринадесета обиколка) завърши осми.

KZ2

Арабаджиев стартира добре и спечели една позиция. Зае третото място в колоната. Не успя да настигне обаче гърците Рафаел Орфанидис и Михаел Халкиопулос до финала.

Липсата на скорост се дължи на недобрите настройки на шасито, коментира Владо след старта. Пистата е напълно непозната за него, тъй като никога не е карал на нея. Не е имал време за опознаване на пистата и избор на подходящи настройки. Участието в такива състезания е добра тренировка и му помага за подготовка за участието му в сериите GP2.

Баневски направи показно каране. Спечели две места на старта, след като стартира последен (десети), поради технически проблем и отпадане в първия старт. След като изпревари трима гръцки и един румънски пилот и отпадането на Самарас (Гърция) зае четвърта позиция.