Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Второто място е много приятна изненада, заяви Ботас

Второто място е много приятна изненада, заяви Ботас

47
0
Валтери Ботас

Валтери Ботас направи едно от най-забележителните карания в Гран при на Великобритания.

От 14-ти на грида той бе втори на финала на пистата Силвърстоун. Ботас изпревари с 15 секунди финиширалия трети Даниел Рикиардо (Ред Бул).

Вървим в правилната посока и както казах по радиото, остава ни да изкачим само едно стъпало – радваше се финландецът, който след финала се хвърли в ръцете на механиците си. – Отборът свърши прекрасна работа и се вижда колко бърза е колата. Поведението й е наистина добро, беше удоволствие да я карам. Мерцедес все още са начело, но определено вървим в правилната посока. Извлякохме максимума от ситуацията. Знаехме, че състезанието може да е много интересно. Но колата бе чак може би изненадващо бърза. Темпото обаче бе добро от самото начало. Вървях напред в колоната. Разбира се, на моменти бе нужно да се рискува, тъй като е важно да не засядаш зад някого. Но постепенно излязох в позиция да мога да поддържам скоростта. Радвам се, че се справихме така.

Ботас призна, че след вчерашната квалификация изобщо не е очаквал да е втори в надпреварата:

Смятахме, че Мерцедес ще са силни, както и Ред Бул. Мислехме, че Ред Бул ще са по-бързи от нас в състезанието, както и че Ферари ще са с близко на нашето темпо. Бяхме наясно, че с тези стартови позиции ще е трудно да вземем наистина добри точки. Мислехме просто за някакъв актив. Затова изненадата е толкова приятна. Гумите не бяха проблем. Момчетата свършиха страхотна работа със стратегията. Всъщност ние я променихме по време на състезанието, защото износването бе много ниско. Като цяло се получи чудесна изненада и сме доволни.