Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вурц: Инстинктът не се губи

Вурц: Инстинктът не се губи

46
0

Александър Вурц е една от централните теми на Хунгароринг, след като от Уилямс обявиха, че освобождават Марк Уебър в края на сезона и взимат австриеца. Алекс е с много по-натоварена програма този уикенд за разлика от обикновено, но се справя прекрасно и без особени затруднения с множеството интервюта и повишения интерес към себе си.
Разбира се, радвам се безкрайно много, че отново ще се състезавам. Още като дойдох в Уилямс говорих с Франк, Сам, Патрик (Уилямс, Майкъл и Хед – б.а.), които ми казаха “добре, качвай се в колата, покажи ни какво можеш”. Изключително удовлетворяващо за мен е, че екипът взе това решение – коментира Вурц.
Австриецът не е участвал в надпревара от шест години. Догодина обаче ще има възможност наистина да демонстрира таланта си редом с младата звезда на отбора Нико Розберг. В същото време обаче съвсем не е притеснен от факта, че не е карал в старт от шампионата толкова дълго:
Инстинктът е нещо, което не се губи. Просто или го имаш, или не. Състезанията са в кръвта ми от съвсем малък. Истина е обаче, че придобитият от всичките тези години опит ще го вложа в работата си и като титуляр.
Освен това Алекс допълни, че вълнението преди връщането му в “състезателен режим” също е различно спрямо това, което изпитва един млад човек, очакващ първата си надпревара в Гран при.
Има някои пилоти, които са безкрайно ценни за екипите си, но няма да споменавам имена. Те участват наистина сериозно в изграждането на стратегиите и във взимането на решения от отборите. Така се постига и ускоряване на работата, което е от голямо значение – сподели той.
Самият Вурц е един от най-ценените пилоти в падока от гледна точка на технически познания. Още при идването му в Уилямс целият тим не скри възхищението си от него и от информацията, която дава.
Приповдигнатото настроение около Вурц контрастира доста рязко с това около Марк Уебър. Австралиецът присъстваше на първата пресконференция в уикенда в не много добро настроение. Той отказа да потвърди слуховете, че през 2007 г. ще кара за Рено, но в падока въпросът се обсъжда усилено.