Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вурц на върха след третия ден на Херес

Вурц на върха след третия ден на Херес

48
0

С най-добро време приключи Алекс Вурц финалния ден от тестовете на Херес.###С най-добро време приключи Алекс Вурц финалния ден от тестовете на Херес. Това бяха последните изпитания преди лятната почивка във Формула 1.
Най-бързата си обиколка австриецът завърши за 1:19.962. Той успя да изпревари Роберт Кубица с по-малко от десета от секундата.
Ако сравняваме времената, дадени от пилотите и през трите дни на Херес Вурц се нарежда веднага след лидера Люис Хамилтън (1:19.670), който завърши втория ден начело.
Тест пилотът на Макларън Педро де ла Роса замени Хамилтън в последния ден. Температурите превишаваха 30 градуса, а испанецът завърши сесията на трето място. Той изпробва нови аеродинамични компоненти и покри най-много обиколки от всички останали на пистата – 100.
На четвърта позиция се класира Рубенс Барикело, който за втори пореден ден тества с екипа си и завърши подготовката на Хонда за предстоящата надпревара. Японският екип отново тества различни модификации по аеродинамиката на болида си, които този път изглежда наистина имаха ефект.
След като един ден почива Себастиан Буеми отново се завърна зад волана на болида на Торо Росо. Швейцарецът демонстрира прогрес след като финишира на по-малко от четири десети от лидера. След него остана пилотът на Тойота Ярно Трули. Сутринта в колата на италианеца се появи маслен теч, което наложи смяна на двигателя и той загуби ценно време. Следобяд Трули симулира стартове и тества настройки за Хунгароринг.
И за Хейки Ковалайнен денят не премина без трудности. Финландецът имаше проблеми със скоростната кутия, а следобяд се наложи смяна на мотора му. В крайна сметка по-слабо време от него даде единствено Такума Сато.