Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вурц си тръгва от Формула 1!

Вурц си тръгва от Формула 1!

39
0

Алекс Вурц се оттегля от Формула 1 и няма да участва в последния кръг в Бразилия, потвърди официално самият пилот.###Алекс Вурц се оттегля от Формула 1, потвърди официално самият пилот. Решението на австриеца влиза в сила незабавно и той няма да участва в последната за сезона Гран при в Бразилия.
“Бих искал да обявя моето оттегляне от активна спортна дейност във Формула 1 – заяви Вурц в официално съобщение – В толкова конкурентоспособна среда като F1, винаги съм твърдял, че ако имаш моментни съмнения за това какво правиш е време да спреш. Лично на мен подобни мисли ми се появиха по-рано тази година. Затова реших, че сега е времето да обявя решението си. Да карам тази сезон бе истинско удоволствие, особено да се кача на подиума в Канада. Изживяването бе невероятно, заедно с още няколко силни състезания. Сега обаче е време да спра. Бих искал да благодаря на отбора си, че прие решението ми. Желая им всичко най-хубаво в последното за годината състезание.”
Вурц дебютира във Формула 1 по време на надпреварата в Канада през 1997 г. В продължение на няколко години бе тест пилот на Макларън, а миналия сезон се прехвърли в Уилямс.
В момента австриецът обмисля професионалното си бъдеще и сподели, че се надява да има възможност да предава знанията и уменията си, натрупани във Формула 1. Освен това вероятно ще се състезава в Льо Ман или други автомобилни категории.