Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари не очакват Мерцедес да е по-слаб без Нико

Във Ферари не очакват Мерцедес да е по-слаб без Нико

31
0

В екипа на Ферари не очакват Мерцедес да стане по-слаб отбор след оттеглянето на Нико Розберг от спорта. Това заяви президентът на Скудерията Серджо Маркионе. Босът каза, че както всеки друг, е бил изненадан от новината за отказването на Розберг в петък, който бе спечелил световната титла само 5 дни преди това.

„Изпратих съобщение на Тото (Волф), заяви Маркионе по време на световните финали на Ферари в Дайтона. – Летях в самолета, когато дойде новината и бях изненадан в известен смисъл. Поздравявам Розберг, че имаше куража да направи това.

Мисля, че времето в живота е всичко. Той напуска F1 като шампион. Не можеше да го направи по-добре. Нико достигна възраст, от която е посветил дълга част от живота си на състезанията. И оттегляйки се като шампион е кулминация на неговите очаквания.”

В тази връзка Маркионе не очаква по-слаб тим на Мерцедес през 2017 г., въпреки че Нико, който бе в Бракли от 2010 г., вече няма да е част от отбора. „Нека не забравяме, че те (Мерцедес) имат Люис Хамилтън в тима и съм сигурен, че ще изберат пилот със същия потенциал и от същия калибър, какъвто са имали в миналото.”

Спортният шеф на Ферари Маурицио Аривабене добави, че според него Нико търси един различен живот извън F1, след като е постигнал главната си цел в спорта. „В този свят сме толкова фокусирани върху технологията, че понякога забравяме, че сме човешки същества. Уважавам неговото решение”, каза Аривабене.